UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День українського кіно

День українського кіно

День українського кіно

День українського кіно

     1497Автор: 

12 січня 1996 року другий президент України видав окремий Указ «Про день українського кіно» №52/96. З цього моменту День українського кіно став відзначатися другої суботи вересня. Президентським указом було визначено день свята, а в самому тексті зазначалося, що нове свято створюється «на знак підтримки ініціатив працівників кінематографії України», які розвивають вітчизняне кіно.

Адже рівно 100 років тому від цієї дати, в далекому 1896 році, в Харкові була знята перша українська кінострічка. Кілька «хронікальних сюжетів» з подальшим їх показом зняв український режисер Альфред Федецький.

Сьогодні після багаторічного перебування в тіні українське кіно починає буйно розквітати. І якщо ще 2011 року вітчизняні кінотеатри «крутили» один фільм українського виробництва, то в 2017-му вже 45 національних кінострічок мали непогані касові збори в прокаті.

Як одне з провідних напрямків, покликаних нести культуру в маси, національний кінематограф вкрай важливий для України, тому такому зростанню популярності вітчизняного кіно можна тільки радіти.

Відомо, що людина охочіше сприймає інформацію візуально, тим більше коли вона оформлена в смисловий ряд і має захоплюючий сюжет або історію в основі. Тому кінематограф відіграє дуже важливу роль в житті суспільства. Адже це не тільки розважальний контент, але і просвітницькі проекти, і навчальні матеріали. Проте в першу чергу, кіно - це мистецтво. Хоч би яким не був відеоряд, який би посил не ніс людям, створити «живу» і цікаву історію в будь-якому жанрі може тільки талановита людина. Недарма режисери, в тому числі і українські, - люди відомі й шановані в світовому співтоваристві.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору