UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Новини ринку праці: мінімалка «віра», безробіття «майна»

Новини ринку праці: мінімалка «віра», безробіття «майна»

24.09.2020 712Автор: Олександр Мавлідінов
Новини ринку праці: мінімалка «віра», безробіття «майна»

Новини ринку праці: мінімалка «віра», безробіття «майна»

24.09.2020     712Автор: 

Швидкі та, часом, не зовсім зрозумілі зміни сучасного життя людини, що відбуваються під впливом одразу декількох потужних факторів, принаймні роблять сьогодення більш насиченим подіями та, скажемо, цікавішим. Ну, треба хоча би намагатися знаходити в усіх подіях останніх місяців, щось, що може бути віднесено у бік «більш позитивного», аніж навпаки.

Так, українську мінімальну заробітну плату планують збільшити на цілих 30%, вже поточного 2021 року. Наразі, звичайно, складно прогнозувати, як цей процес буде протікати у нашій суворій реальності та, до яких цінових змін може привести суто «номінальне» збільшення МЗП.

Однак, уряд впевнений у спроможності таких кроків та ефективності запланованих заходів, й на презентації державного бюджету на наступний рік, у Міністерстві фінансів, вже встигли анонсувати «зростання мінімалки». За інформацією Jobs.ua, представники Мінфіну розповіли, що підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, буде проводитися у два етапи.

З 1 січня наступного 2021 року, «мінімалка» в країні має зрости до показників у 6 000 гривень, які працюючі українці будуть отримувати кожен місяць. Потім, вже влітку, а саме, 1 липня збільшення сягне показників сум МЗП у 6 500 гривень на місяць.

Сучасна мінімальна заробітна платня в Україні, що станове 5 000 гривень, таким чином зростає на чималі 30%, якщо порівнювати з показниками сьогодення. У Міністерстві фінансів, також обмовилися й про певну ціну таких змін: процес підвищення мінімальної зарплати буде коштувати державі додаткових витрат з держбюджету, які за різними прогнозами складуть до 50 мільярдів гривень.

Разом з цими новинами, також було презентоване планове підвищення (на 30%) «середньозваженого посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки». З першого місяця прийдешнього року, цій показник має бути збільшений до суми у 2 670 гривень, а з початку літа, у липні зрости до 2 893 гривень.

Щодо витрат, то за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пана Петрашка, починаючи з 12 березня, виплачена державою допомога громадянам які втратили роботу та бізнес завдяки пандемії COVID-19, вже склала суму – еквівалент 7,5 мільярда доларів США. Також, за словами пана Міністра, в Україні помітно зупинилося зростання рівня безробіття.

Згідно даних цього літа, до кінця серпня офіційний статус тимчасово безробітних отримали 477 700 українських громадян.

У звіті Державної служби статистики, за період квітнень-червень поточного 2020 року, рівень безробіття серед працездатного населення України (віком від 15 до 70 років) продемонстрував показник 9,9%. Аналітики кажуть, що це збільшення показників на 1,3 пункту, у порівнянні з першим кварталом року, коли цей показник був 8,6%.

Загалом, кількість безробітного населення в країні, у віці, починаючи з 15 років й у віковому проміжку від 15 до 70 років склало по 1 700 000 осіб в обох категоріях.

Водночас, рівень зайнятості працездатного населення (15 років й старше) становив 49%, а серед представників іншої групи населення (від 15 до 70 років) - 55,2%. Офіційний рівень безробіття за період квітень-червень зафіксований на позначці майже 10%.

Число зареєстрованих безробітних громадян в Україні, згідно показників кінця літа на 73% перебільшує показники за той самий період рік потому. Лише протягом карантинного періоду, який офіційно розпочато з 12 березня 2020 року, статус тимчасово безробітного отримали 444 400 наших співвітчизників. Серед них, допомогу по безробіттю отримують 400 000 громадян України.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору