UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вакансії
  3. Вакансії в Кривому Розі
  4. Робота Фахівець з підбору персоналу та організації праці в Україні
  5. Фахівець з підбору персоналу та організації праці
Дана вакансія вже неактуальна.
Вона була збережена на сайті і поміщена в архів вакансій в ознайомлювальних цілях
Знайти схожі вакансії

Фахівець з підбору персоналу та організації праці

Заблокована
12 000 грн.
 18 вересня 2018  Кривий Ріг 
Компанія: БО "БТ "Мережа" м.Кривий Ріг"  (https://jobs.ua/company-bo-bt-mereja-mkriviy-rg-1575159) (Всі вакансії)
Рубрики:HR, управління персоналом

Побажання до співробітника

Освіта:повна вища
Досвід роботи:від двох років
Графік роботи:повний робочий день

Опис вакансії

Требования:

  • Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст). Стаж роботи з організації праці і заробітної плати та менеджером з персоналу — не менше 3 років.
  • Високий рівень володіння MS Excel (зведені таблиці, формули, макроси). Досвід роботи, пов'язаної зі збором та аналізом великих обсягів даних, навички систематизації та аналізу числової інформації.
  • Навички роботи в команді, орієнтованість на досягнення результату, самостійний професійний розвиток.
  • Комунікабельність, вміння та бажання працювати з людьми.
  • Стресостійкість.
  • Здатність до навчання.
  • Бажання вчитись та розвиватись.
  • Здатність працювати в декількома завданнями одночасно.
  • Відмінні знання КЗпП України. Кандидат повинен знати: законодавчі і нормативні правові акти, методичні матеріали з організації праці, заробітної плати та управління організацією; трудове законодавство; економіку праці; організаційно-технічні заходи щодо підвищення продуктивності праці; порядок розроблення кошторисів використання фондів економічного заохочування; умов ефективного застосування форм і систем заробітної плати, матеріального і морального стимулювання; методи нормування праці; порядок розроблення нормативних матеріалів для нормування праці; положення про преміювання; кваліфікаційні характеристики професій працівників; порядок тарифікації послуг, установлення посадових окладів керівникам, професіоналам, фахівцям, технічним службовцям, доплат, надбавок і коефіцієнтів до заробітної плати, розрахунку премій; методи планування, врахування та аналізу показників з праці та заробітної плати; порядок розроблення і затвердження положень про підрозділи, посадових інструкцій працівникам; стандарти уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації; методи вивчення використання робочого часу, передових прийомів і методів праці, аналізу стану нормування праці та якості норм; основи соціології; основи психології праці; основи професіознавства; форми і методи професійної орієнтації; технічні засоби, що застосовуються для дослідження прийомів і методів праці, вимірювання витрат робочого часу, розрахунку науково обґрунтованих норм; передовий вітчизняний і світовий досвід організації, оплати праці та управління організацією; засоби обчислювальної техніки, комунікацій (грамотна усна і письмова мова) і зв’язку.
  • Знання процесу і різних способів пошуку і підбору персоналу. Володіння технологіями оцінки персоналу.

Обязанности:

  • Забезпечує організацію процесів праці і управління в організації згідно з її цілями і стратегією, спрямованими на надання високоякісних, конкурентоспроможних послуг, на основі раціонального потенціалу кожного працівника, застосування ефективних форм і методів мотивації праці і науково обґрунтованих трудових нормативів з метою підвищення продуктивності праці і якості надання послуг.
  • Аналізує ефективність застосування діючих форм і систем оплати праці, матеріального і морального стимулювання, забезпечує розробку пропозицій з впровадження прогресивних форм оплати і стимулювання праці, а також розробку положень про матеріальне заохочення працівників організації стосовно конкретних умов їх діяльності, здійснює контроль за правильністю застосування цих положень.
  • Забезпечує контроль за витратами фондів оплати праці і матеріального заохочення, застосуванням форм і систем заробітної плати, тарифних ставок та розцінок, посадових окладів; витрачанням коштів на соціальні виплати та пільги, виплати за різними видами соціального страхування, на навчання і підвищення кваліфікації персоналу.
  • Розробляє та впроваджує організаційні заходи, що запобігають необґрунтованому скороченню чисельності працівників в організації у разі змінення проектних задач організації.
  • Контролює додержання на підприємстві трудового законодавства, постанов, розпоряджень та інших нормативних актів з питань організації праці, заробітної плати та управління наданням послуг. Веде облік показників з праці та складання встановленої статистичної звітності.
  • Організовує проведення семінарів, лекцій і консультацій з питань організації і оплати праці для працівників організації, бере участь у розробленні умов конкурсів професійної майстерності і заходів з розвитку творчої активності працівників, розповсюдженні передового досвіду.
  • Здійснює своєчасний пошук та якісний підбору персоналу на вакантні посади в проектах організації. Надає звітність по підбору персоналу.
  • Приймає участь в адаптації персоналу.

Условия:

  • Робота в офісі. Режим роботи: Пнд. – Пт. 9:00 – 17:00
  • Випробувальний термін - 2 місяці.
  • Порядок відбору кандидатів на вакантну посаду: Надішліть, будь ласка, резюме разом з мотиваційним листом та фото на контактний e-mail. Кандидати, відібрані за результатами оцінювання резюме, будуть запрошені на співбесіду.

Причина скарги *

Опишіть коротко суть скарги *

Шукаєте роботу?

Часто шукають

↑ Вгору