RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Резюме
  3. Резюме в Киеве
  4. Резюме Документознавець відділу діловодства адміністративного управління Департаменту завершення операцій. Документознавець. в Киеве
  5. Документознавець відділу діловодства адміністративного управління Департаменту завершення операцій. Документознавець.
Данное резюме уже не актуально.

Оно было сохранено на сайте и помещено в архив резюме в ознакомительных целях.

Найти похожие резюме

Документознавець відділу діловодства адміністративного управління Департаменту завершення операцій. Документознавець.

Заблокировано
6 000 грн.
  7 февраля 2017  Город: Киев
Возраст:45 лет
Режим работы:полный рабочий день
Рубрики: Бухгалтерия, финансы, учет/аудит; Банковское дело, ломбарды
 Есть дети 

Опыт работы

Документознавець відділу діловодства адміністративного управління Департаменту завершення операцій. Документознавець.
Банк "Фінанси та Кредит"
05.2016 − 10.2016 (5 месяцев)
Банк "Фінанси та Кредит", Київ (Внутрішній службовий банк) -Прийом, реєстрація, розподіл документів і доведення їх до виконавців. -Контроль за виконанням документів. -Прийом та реєстрація вхідної, вихідної та поштової кореспондеції. -Проставлення на вхідних та вихідних документах реєстраційного індексу. -Сканування та облік в електронному вигляді вхідної та вихідної кореспонденції. -Взаємодія із структурними підрозділами Банку щодо роботи з документами, консультативна, методологічна та інформаційна підтримка співробітників. -Робота зі зверненнями громадян до Банку. -Зберігання і забезпечення використання службової документації. -Забезпечення обліку в електронному вигляді вихідної почтової кореспондеції . -Супроводження та контроль договорів, укладених із підприємствами поштового зв'язку та кур'єрськими службами. -Забеспечення своєчасної підготовки інформації про документи, які знаходяться на контролі Уповноваженої особи Фонду. -Засвідчення копій документів, оригінали яких знаходяться у справах структурних підрозділів Банку. -Перевірка вихідних документів, які приймаються від виконавців (співробітниках структурних підрозділів Банку. -Оформлення і відправка вихідних документів; -Формування справ і здача їх в архів.
Фахівець адміністративного відділу (канцелярія, діловодство)
Банк "Фінанси та Кредит"
03.2005 − 05.2016 (11 лет 2 месяца)
з 03.2005 по 05.2016 (11 років 2 місяці) Банк "Фінанси та Кредит", Київ (Внутрішній службовий банк) - Організація роботи офісу - ведення діловодство - обробка та реєстрація вхідної та вихідної кореспондеції - прийом телефонних дзвінків - робота з офісною технікою (міні АТС, ксерокс, принтер, сканер) - прийом відвідувачів, поштової кореспонденції, електронної пошти та факсів - оформлення та відправка кореспонденції за допомогою кур'єрської служби - введення табеля обліку робочого дня - оформлення та відправлення листів "Укрпоштою"
Бухгалтер
ТОВ "Ломбард"
04.2002 − 05.2004 (2 года )
з 04.2002 по 05.2004 (2 роки 1 місяць) ТОВ "Ломбард", Київ (Внутрішні бухгалтерські звіти з продажу товарів.) -Формування в базі 1С документів по находженню товарів, послуг, рознесення платежів -Перевірка коректності складання наданих контрагентами первинних документів (актів, рахунків-фактур) -Архівування документів -Формування різних звітів в базі

Образование

"Східноєвропейський університет экономіки та менеджменту"
полное высшее, 09.2001 − 06.2004 (2 года 9 месяцев)
"Київський промислово-экономічний коледж"
среднее, 09.1997 − 05.2001 (3 года 7 месяцев)

Знание языков:

Русский язык - Профессиональный (эксперт), Украинский язык - Профессиональный (эксперт)

Дополнительная информация

Личные качества, хобби, увлечения, навыки: Мета: цікава, стабільна і гідно оплачувана робота, яка дала б можливість максимально використовувати свій професійний досвід. Активну участь для подальшого професійного зростання. З чітким графіком роботи і посадовими обов'язками. Дружний і доброзичливий колектив буде перевагою. Бажаний графік: пн.-пт. з 9.00 - до 18.00 з перервою; сб.-нд.- выхідний. Особисті якості: Уважність, відповідальність, висока працездатність, цілеспрямованість, активність, ініціативність, комунікабельність. Своєчасно виконую поставлені завдання і доводжу розпочате до завершення. Маю детальний і творчий підхід до виконання доручень. Наявність організаторських здібностей. Величезна працездатність. Успішно працюю з великим потоком інформації. Легко вчуся і переймаю досвід, прагну до пізнання нового. Додаткова інформація: шкідливих звичок не маю. Маю інвалідність ІІІ групи.

Обробка документів, що надходять до Банку-приймання, реєстрація, підготовка до резолюції з визначенням термінів виконання та подання за призначенням вхідної кореспонденції, а також внутрішньої документанції, реєстрація і відправка вихідної кореспонденції.
Робота з офісними програмами -MS Office: Word, Outlook, Excel, PowerPoint, 1С: Бухгалтерія.

Робота з документообігом, володіння ПК та оргтехнікою. (11 років досвіду)
Експерт, використовую в даний час.


Цель поиска работы, пожелания к месту работы: Мета: цікава, стабільна і гідно оплачувана робота, яка дала б можливість максимально використовувати свій професійний досвід. Активну участь для подальшого професійного зростання. З чітким графіком роботи і посадовими обов'язками. Дружний і доброзичливий

Причина жалобы *

Опишите коротко суть жалобы *


Ищете персонал?

Часто ищут

↑ Наверх