UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День працівників ракетно-космічної галузі України

День працівників ракетно-космічної галузі України

День працівників ракетно-космічної галузі України

День працівників ракетно-космічної галузі України

     1690Автор: 

Цей день став по-справжньому об'єднуючим святом для всього людства, яке відкрило епоху пілотованих космічних польотів, втіливши в життя мрію минулих і надії існуючих поколінь землян.

І Україна може по праву пишатися своєю участю у цій події, оскільки внесок власне українських вчених і конструкторів у розвиток сучасної, в тому числі і світової, космічної техніки величезний.

1997 року спеціальним Указом Президента України 12 квітня - день першого польоту людини в космос - оголошений Днем працівників ракетно-космічної галузі. Понад сорок років беручи участь у всіх основних міжнародних космічних проектах, розвиваючи і вміло використовуючи потенціал цієї галузі, ще за часів СРСР створюваний і розміщений саме на території нашої країни, Україна сьогодні знаходиться на гідному рівні наукових і виробничих рішень космічної галузі, входить до складу космічних держав світу.

Національне космічне агентство України, створене в 1992 році, своїми основними завданнями ставить забезпечення розвитку цієї діяльності в країні, розробку політики держави щодо досліджень та використання космічного простору, співробітництво України з іншими державами в міжнародних космічних програмах, підвищення обороноздатності.

До речі, сьогодні відзначають два офіційних свята, що мають один привід. За рішенням Міжнародної авіаційної федерації весь світ відзначає Всесвітній день авіації і космонавтики в пам'ять про перший політ людини в космос.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору