UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Всесвітній день медичних сестер

Всесвітній день медичних сестер

Всесвітній день медичних сестер

Всесвітній день медичних сестер

     1731Автор: 

З того моменту, як одного разу 12 травня сестри милосердя, що представляють 141 країну світу, створили Міжнародну раду медичних сестер, власну професійну і громадську організацію, люди Землі відзначають цей день як Всесвітній день медичних сестер.

І хоча цей пам'ятний день посів своє історичне місце понад сто років тому, офіційно свято на міжнародному рівні затвердили тільки 1971 року.

Власне професія медичної сестри, спочатку — сестри милосердя, з'явилася завдяки уродженці Туманного Альбіону Флоренс Найтінгейл. Саме ця хоробра і добра жінка за часів Кримської війни створила першу службу сестер милосердя. І поки військові лікарі, в основному чоловіки, в жахливих умовах польових лазаретів і в ситуації постійного браку медичного персоналу відчайдушно боролися за життя поранених солдатів, сестри Служби сміливо йшли в саме пекло бою, щоб на своїх плечах винести звідти покалічених бійців або надати першу допомогу прямо під кулями і снарядами тим, кого ще можна було врятувати.

Завдяки мужності цих представниць прекрасної статі і сформувався у свідомості людей образ санітарки польового госпіталю — завжди готової ризикнути своїм життям, щоб врятувати життя пораненому.

Та й мирного час у сучасних медсестер теж вистачає роботи. Саме на їхні плечі лягають обов'язки догляду за хворими, підготовка місця роботи лікаря, первинні консультації пацієнтів і навіть асистування в операційних під час найрізноманітніших операцій.

За останніми офіційними даними статистики, зараз в Україні працює понад 300 000 медичних сестер. Причому 17 з них удостоєні вищих нагород Міжнародного Червоного Хреста.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору