UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Всесвітній день метеорології

Всесвітній день метеорології

Всесвітній день метеорології

Всесвітній день метеорології

     1957Автор: 

Сьогоднішній день — міжнародне професійне свято. Саме 23 березня під егідою Організації Об'єднаних Націй відзначається Всесвітній день метеорології.

З 1950 року, коли набула чинності Конвенція Всесвітньої метеорологічної асоціації, щорічно в цей день метеорологи всіх країн відзначають своє професійне свято.

Свято давно проходить під загальним слоганом: «Погода, клімат і вода в еру інформації». І хоча в побуті ми часто нарікаємо на прогнози гідрометцентрів, які іноді не встигають передбачити норовливу й мінливу погоду нашої планети, за великим рахунком робота фахівців цього напрямку важлива і не раз рятувала сотні й навіть десятки тисяч людських життів.

Адже незважаючи на те, що несподіваний дощик все-таки може не вписатися в прогнози метеорологів, більш серйозні і глобальні події в переважній більшості випадків передбачаються цими службами світу точно і своєчасно.

За статистичними даними останнього десятиліття вчені зробили однозначний висновок про природу появи більшості стихійних лих. Останні дослідження дають можливість впевнено стверджувати, що понад 80% руйнівних і згубних для людей катаклізмів, таких як цунамі, повені, землетруси, урагани, мають метеорологічне або гідрологічне походження, а значить, можуть бути прораховані.

І треба віддати належне роботі метеорологів світу, які успішно прогнозують ці жахливі явища, тим самим рятуючи безліч людей. Особливо в наш час робота метеорологів стає більш важливою і нагальною, оскільки вплив людини на навколишнє середовище призвело до посилення як кількості, так і сили різних стихійних лих на Землі.

Якщо ще в 50-ті минулого століття, сумарний збиток від усіх катаклізмів, що відбуваються на Землі, оцінювали не більше ніж в 4 мільярди доларів на рік, то вже в 1990 роках втрати від цих же лих обчислювалися в сумі не менше 40 мільярдів доларів щорічно.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору