UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. В Украине больше нельзя будет рассчитываться большими суммами наличных

В Украине больше нельзя будет рассчитываться большими суммами наличных

8.10.2012 11412
В Украине на подписание президенту направлен Закон «про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем та розвитку безготівкових розрахунків», который позволяет НБУ устанавливать порог, свыше которого нельзя будет рассчитываться наличными. Это последний этап утверждения документа.

Согласно данного закона, для оплаты дорогостоящих покупок необходимо будет рассчитываться по безналичному расчету (к примеру, банковской карточкой). Соответственно, когда механизм заработает, платить за покупку машины, квартиры или предметов роскоши придется с помощью банковского счета, а соответственно об этом станет известно налоговой. Госчиновники уверяют - это порядок - общепринятый в цивилизованных странах - неизбежен он и в Украине.

Инициаторы закона говорят, что «государству незачем печатать столько денег - это дорого. Они должны быть в электронном виде - в банках». На руках у населения бумажных купюр сейчас - более чем на 200 миллиардов гривен.

В НБУ же заверяют, что порог, после которого можно будет платить только картой, планируют рассматривать в течение года, учитывая при этом интересы всех сторон.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору