UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Як побороти сонливість на роботі

Як побороти сонливість на роботі

21.09.2018 396Автор: Лоліта Платошкіна
Як побороти сонливість на роботі

Як побороти сонливість на роботі

21.09.2018     396Автор: 

Кожен спецілаліст хоч раз відчував сонливість посеред робочого дня. З наукової точки зору сонливість на робочому місці супроводжується постійним чи періодичним бажанням заснути, не в призначений для цього час. При перших ознаках сонливості медики радять звернутися до лікарні, бо сонливість є симптомом багатьох серйозних захворювань, тому сонливість – вагомий привід звернутися до лікаря.

Причини сонливості можуть бути різні, тож якщо ви стали помічати симптоматику, то перше з чого слід розпочати – визначити причини.

Причини сонливості на робочому місці

Слід пам’ятати, що сонливість може бути побічним ефектом багатьох ліків. Тому, якщо ви стали за собою помічати відчуття сонливості, та пригадали, що використовуєте якісь лікарські препарати, то ознайомтесь для початку із побічними ефектами ліків. Можливо, ви знайдете ці симптоми у списку. Якщо так і є, то вам слід звернутися до вашого лікаря для того, щоб змінити препарат на якійсь аналог.

Ще однією причиною сонливості на робочому місці може бути звичайни недосип. Достатньо один раз лягти невчасно, щоб на весь тиждень порушити режим сну. Вам здається, що достатньо один день, щоб повернути його, але організм вже перебуває у шоковому стані. Для того щоб повернути режим сну, треба знову відновити звичку лягати в один і той самий час.

Багато хто зі спеціалістів скаржаться на те, що постійно відчувають сонливість, бо у приміщенні недостатньо сонячного проміння. Вирішити цю проблему достатньо просто – купіть більш сильніші лампи денного світла, або просто включіть їх, якщо в офісі мало світла. Це допоможе вам знаходитись у бадьорому стані та бути більш активним.

Ваш внутрішній режим – це також вагома причина недосипу багатьох спеціалістів. Можливо саме такий робочий розпорядок не підходить вам і не співпадає з вашими звичайними біоритмами. Для того, щоб впіймати ваш ідеальний час для роботи чи сну, достатньо де-який час спостерігати за самопочуттям організму. Ви навіть можете зафіксувати письмово ці години і ваш стан.

Якщо вас швидко настигла сонливість, то побороти цей стан легко ви можете такими простими способами:

  • змінити режим сну,
  • зробити перерву на сон, якщо це дозволяє ваш розпорядок,
  • випити стимулюючі напої: чай або каву,
  • з’їжте стимулюючу їжу: лимон або цитрусові,
  • намагайтесь не переїдайте на обідній перерві,
  • провітріть кімнату, де знаходитесь.

Сонливість – неприємний симптом, який може стати причиною поганого самопочуття спеціаліста та неуважної роботи на робочому місті. Користуйтесь нашими порадами, як уникнути сонливість на роботі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору