UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Апаратник з приготування майонезу

Апаратник з приготування майонезу

4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування майонезної пасти за заданою рецептурою і необхідних розчинів. Готує гірчицю. Приймає, зважує, просіває сировину на віброситах. Подає підготовлену сировину трубопроводами чи транспортерами в бункери, контейнери, дозатори і змішувачі. Регулює роботу змішувачів, насосів та іншого устаткування своєї дільниці. Регулює температуру води і подавання пари. Контролює за показаннями контрольно-вимірювальних приладів точне дозування підготовлених компонентів, тиск пари й вакуум, додержання технологічного режиму. Відбирає проби. Органолептично та за даними лабораторних аналізів контролює якість сировини і напівфабрикатів. Обслуговує устаткування, робоче місце. Веде облік сировини, розчинів, пасти.

Повинен знати: склад сумішей, рецептури, технологію приготування майонезної пасти; вимоги до якості сировини, що використовується для приготування майонезу; принцип роботи устаткування, агрегатів з приготування майонезу; призначення і принцип дії контрольно-вимірювальних приладів; правила відбирання проб; правила виконання робіт.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування майонезу. Подає згідно з заданою рецептурою і встановленою послідовністю з бачків і дозаторів у змішувач насосами й емульсатором по трубопроводах майонезну пасту, рафіновану і дезодоровану олії, розчини і спеції. Регулює швидкість подавання компонентів і перемішування їх у змішувачі. Стежить за температурним режимом, тиском і процесом утворення емульсії. Контролює якість сировини, що надходить у виробництво, приготування розчинів і майонезної пасти. Подає грубу емульсію майонезу на гомогенізацію. Регулює тиск гомогенізатора для одержання майонезу потрібної консистенції. Зливає готовий майонез з гомогенізатора в місткість для готової продукції. Веде технічну документацію.

Повинен знати: технологію приготування майонезу; вимоги до якості майонезу; будову апаратів, устаткування, технічні характеристики та правила експлуатації; правила виконання робіт.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника з приготування майонезу 4 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору