UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Апаратник приготування емульгатора

Апаратник приготування емульгатора

4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес приготування емульгатора, що сприяє утриманню вологи і поліпшенню пластичних властивостей маргаринової продукції. Приймає зі складу по трубопроводах і в тарі, зважує яловичий жир, саломас, гліцерин, стеаринову кислоту, фосфатиди та іншу сировину. Завантажує сировину в реактори. Стежить за показаннями контрольно-вимірювальних приладів за температурою і наявністю вуглекислого газу в етерифікаторі й апаратах, за вакуумом у збірнику. Регулює процес приготування емульгатора шляхом переміщення суміші у реакторі, подавання пари у підігрівач. Перекачує суміші насосами, підтримує температуру теплообмінників і вакууму в апаратах. Охолоджує емульгатор у холодильнику-відстійнику, холодильному барабані або у холодильному пресі з подальшим вивантаженням плит емульгатора. Розрубує і пакує плити або стружку. Веде технічну документацію, облік надходження сировини і виготовленої продукції.

Повинен знати: технологію приготування емульгатора, його фізико-хімічні властивості; будову і правила безпечного обслуговування устаткування; правила експлуатації установки для виготовлення емульгатора, контрольно-вимірювальних приладів; правила відбору проб.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника приготування емульгатора 3 розряду — не менше 1 року.


3-й розряд

- у разі ведення процесу приготування емульгатора під керівництвом апаратника вищої кваліфікації.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору