UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Машиніст лінії підготовки тютюну до ферментації

Машиніст лінії підготовки тютюну до ферментації

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Бере участь у веденні технологічного процесу на лінії доферментаційного оброблення тютюну. Обслуговує прес і фіксатор потоково-механізованої лінії. Візуально стежить за утворенням пачок і рухом їх по фіксатору. Керує роботою лінії, пристроєм для підпресування і фіксації пачок. Упаковує пресовані пачки папером і рядниною, центрує їх, маркує й укладає в штабель. Змащує і очищає устаткування.

Повинен знати: основи технології обробки тютюну на потоково-механізованій лінії; вимоги до якості пачок, матеріалів; правила і порядок виконання операцій з обслуговування лінії.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес на лінії доферментаційного оброблення тютюну під керівництвом машиніста вищої кваліфікації. Забезпечує роботу потоково-механізованої лінії. Обслуговує установки механізованого розщипу, змішувач і прес. Готує устаткування до роботи, розпаковує паки, подає тютюн на розщип. Візуально стежить за якістю тютюнової сировини, рівномірним подаванням тютюну в бункер, розщипом пучків, надходженням тютюну в установку для кондиціонування тютюну за вологістю, у змішувач, за правильним розподілом фарматури, що утворилась, по фракціях і роботою преса. Регулює швидкість подавання тютюну в повітровід. Дозує тютюн залежно від сорту, ваги і щільності пресування пачок. Вмикає і вимикає установку з розщипу тютюну залежно від роботи змішувача й преса. Змащує, чистить і налагоджує устаткування.

Повинен знати: технологію оброблення тютюну на потоково-механізованій лінії, нормативно-технологічну документацію; ботанічні й товарні сорти сировини, яка переробляється; призначення й будову механізму розщипу, змішувача та преса; правила очищення та змащування устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією машиніста лінії підготовки тютюну до ферментації 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес на лінії доферментаційного оброблення тютюну. Обслуговує установку для кондиціонування тютюнової сировини за вологістю. Органолептично визначає вологість сировини, регулює відповідно до цього режим роботи установки. Контролює асортимент сировини, яка поступає на переробку. Вмикає і вимикає всі вузли установки. Контролює рівномірний вихід тютюну з установки розщипу. Регулює системи зволожування і нагрівання в кожному відсіку зони сушіння. Підтримує автоматично або вручну необхідну температуру і відносну вологість в усіх зонах установки, змінює режим залежно від початкового або кінцевого стану сировини.

Повинен знати: правила органолептичної оцінки вологості тютюну; вимоги до якості тютюну, з якого формують пачки; будову, призначення, принцип дії й правила експлуатації установки; схему електричної та теплової системи.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією машиніста лінії підготовки тютюну до ферментації 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору