UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Фахівці
  4. Круп’яр

Круп’яр

Завдання та обов’язки. Бере участь в організації та забезпеченні виконання завдань з виробництва гречаної, вівсяної, кукурудзяної та інших видів круп. Здійснює контроль за додержанням режиму ведення технологічного процесу підготовки, оброблення зерна; правильною експлуатацією технологічного устаткування; раціональним використанням зерна згідно з розрахунковими нормами; виробництвом продукції встановленої якості.

Бере участь у складанні зернової суміші на тривалий термін роботи з метою забезпечення ведення технологічних режимів на однорідній партії зерна; проведенні декадних та місячних зачищень. Складає відомості про перероблену кількість зерна та одержану продукцію, висівки, відходи і подає їх у бухгалтерію крупозаводу. Підготовляє та опрацьовує баланс за етапами або за всім технологічним циклом. Робить записи про недоліки в роботі устаткування. Вимагає додержання робітниками правил і норм охорони праці, виробничої санітарії, протипожежного захисту. Складає плани розміщення устаткування, технічного оснащення та організації робочих місць, розраховує виробничі потужності та завантаження устаткування.

Бере участь у розробленні технічно обґрунтованих норм виробітку, розраховує нормативи матеріальних витрат, економічну ефективність технологічних процесів. Розробляє технологічні нормативи, карти технічного рівня та якості продукції, іншу технологічну документацію, вносить зміни в технічну документацію у зв’язку з коригуванням технологічних процесів та режимів виробництва. Вивчає нові технологічні процеси виробництва крупи та сприяє їх упровадженню на підприємстві. Бере участь у складанні та виконанні організаційно-технічних заходів щодо освоєння виробничих потужностей, удосконалення технології та режимів виробництва. Контролює додержання технологічної дисципліни у виробничих підрозділах підприємства та правил експлуатації устаткування.

Повинен знати: систему організації та ведення технологічного процесу на борошномельних підприємствах; технологічні схеми оброблення зерна, руху готової продукції, висівок та відходів; основне технологічне устаткування на підприємстві та принцип його роботи; типові технологічні процеси і режими виробництва, стандарти, технічні умови та інші нормативні й керівні матеріали з проектування, розроблення та оформлення технологічної документації; методи проведення патентних досліджень; основні вимоги наукової організації праці під час проектування технологічних процесів і розміщення устаткування; основи економіки, організації праці й виробництва; основи законодавства про працю; правила та норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Круп’яр I категорії: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією круп’яра II категорії — не менше 1 року. Круп’яр II категорії: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією круп’яра — не менше 2 років. Круп’яр: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору