UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робітники
  4. Оператор (кочегар) виробничих печей

Оператор (кочегар) виробничих печей

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес спалювання палива в топках виробничих печей при обслуговуванні до двох печей зі стаціонарним подом або до двох конвеєрних печей з виробництвом хлібобулочних виробів кожною за зміну до 3 т, які працюють на газовому паливі. Перевіряє справність системи печей та контрольно-вимірювальних приладів. Завантажує паливом печі. Регулює процес горіння палива, тягу, температурний режим, установлений для кожного сорту виробів. Контролює процес спалювання палива та його витрачання. Чистить топки. Видаляє шлак і золу. Підвозить паливо, відвозить шлак і золу.

Повинен знати: процеси, які відбуваються під час спалювання палива; основи технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів; види, сорти та тепловіддачу палива; способи та правила спалювання різних видів палива і методи його економного витрачання; тривалість випікання різних сортів виробів, що виготовляються; порядок зволожування пекарної камери; вплив температурного і парового режимів на якість виробів; будову, принцип роботи і правила експлуатації обслуговуваних печей і контрольно-вимірювальних приладів.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи. Наявність посвідчення на право обслуговування хлібопекарських печей та парових котлів.


3-й розряд

- у разі обслуговування трьох і більше печей зі стаціонарним подом або трьох і більше конвеєрних печей з виробництвом хлібобулочних виробів кожною за зміну до 3 т, або до двох конвеєрних печей з виробництвом хлібобулочних виробів кожною за зміну понад 3 до 10 т, або однієї сушильної камери, які працюють на газовому паливі.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації, стаж роботи за професією оператора (кочегара) виробничих печей 2 розряду — не менше 1 року. Наявність посвідчення на право обслуговування хлібопекарських печей та парових котлів.


4-й розряд

- у разі обслуговування трьох і більше конвеєрних печей з виробництвом хлібобулочних виробів кожною за зміну понад 3 до 10 т, або однієї і більше конвеєрних печей з виробництвом хлібобулочних виробів кожною за зміну понад 10 т, або двох і більше сушильних камер, які працюють на газовому паливі.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора (кочегара) виробничих печей 3 розряду — не менше 1 року. Наявність посвідчення на право обслуговування хлібопекарських печей та парових котлів. Примітки: 1. У разі обслуговування виробничих печей, які працюють на твердому і рідкому паливі, тарифікація встановлюється на розряд вище. 2. У разі одночасного обслуговування печей і парових котлів, що знаходяться в одному приміщенні, два парових котли низького тиску прирівнюються до однієї печі середньої потужності.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору