UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Професіонали
  4. Технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва

Технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва

Завдання та обов’язки. Досліджує і впроваджує в практику виробництва та переробки тваринницької продукції новітні безвідходні технології. Забезпечує експлуатацію існуючих і проектує нові сучасні ферми, тваринницькі і переробні об’єкти, упроваджує автоматизовані технології у тваринництво. Вивчає передовий вітчизняний та світовий досвід з технології виробництва тваринницької продукції, розробляє і ініціює реалізацію заходів щодо підвищення ефективності виробництва. Проводить патентні дослідження і розраховує показники технічного рівня проектованих тваринницьких об’єктів і технології. Вивчає сучасні методи проведення експериментальних досліджень з різних напрямів у галузі тваринництва, проводить дослідницьку роботу, спрямовану на упровадження нових технологічних процесів у виробництво, удосконалення технології.

Прогнозує методи одержання екологічно безпечної, конкурентоспроможної на внутрішньому і світовому ринках продукції тваринництва. Вивчає можливості наявного поголів’я, здійснює його переформування у відповідності до потреб ринку, визначає короткострокові і довгострокові прогнози стосовно попиту ринку. Розробляє науково обґрунтовані рекомендації щодо технологічного і технічного переоснащення галузі, напрямів селекції. Забезпечує упровадження в практику тваринництва сучасних методів реалізації генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин і нових біотехнологій. Застосовує новітні методики у створенні нових порід, гібридів і кросів тварин. Бере участь у розробленні концептуальних напрямів розвитку конкурентоспроможного племінного тваринництва, у підготовці загальнодержавних програм селекції, забезпечує реалізацію цих програм, організовує перепідготовку фахівців-технологів, бере участь у виставках, конкурсах, ярмарках та аукціонах племінних ресурсів.

Бере участь у розробленні патентних та ліцензійних паспортів, замовлень на технологічне устаткування, заявок на винаходи. Під час підготовки і прийняття проектних рішень прогнозує вплив виробництва продукції тваринництва на довкілля і враховує його можливі наслідки на здоров’я людини і тварин. Дотримується правил і норм з охорони праці, виробничої санітарії, протипожежного захисту і охорони навколишнього середовища. Використовує ЕОМ, персональні комп’ютери, що поліпшують управління технологічними і селекційними процесами, швидко і оперативно забезпечують менеджмент у тваринництві.

Повинен знати: закони, постанови, накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу в галузі тваринництва; біологічні особливості різних видів сільськогосподарських тварин, основні закони успадкування господарсько корисних ознак, походження, закономірності онтогенезу, методи трансплантації ембріонів, генної та клітинної інженерії, біоковерсні та комп’ютерні технології, вітчизняні та світові досягнення в аграрному виробництві, галузях тваринництва та можливості їх адаптації до умов ведення вітчизняного сільського господарства; психологічні особливості індивідуума і трудового колективу; основи профілактики хвороб і отруєнь сільськогосподарських тварин; методи біологічних досліджень продукції тваринництва та їх упровадження у сучасне виробництво; світовий досвід застосування нових біотехнологій у тваринництві; правила та норми охорони праці, виробничої санітарії, протипожежного захисту і охорони навколишнього середовища.

Кваліфікаційні вимоги. Провідний технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією технолога-дослідника з виробництва та переробки продукції тваринництва I категорії — не менше 2 років. Технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва I категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації; для магістра — без вимог до стажу роботи, спеціаліста — стаж роботи за професією технолога-дослідника з виробництва та переробки продукції тваринництва II категорії — не менше 2 років. Технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва II категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст) та підвищення кваліфікації; стаж роботи за професією технолога-дослідника з виробництва та переробки продукції тваринництва — не менше 1 року. Технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст). Без вимог до стажу роботи.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору