UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Апаратник стерилізації консервів (виробництво фруктових та овочевих консервів)

Апаратник стерилізації консервів (виробництво фруктових та овочевих консервів)

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес миття і стерилізації банок у сушильній шафі при певній температурі. Виймає і укладає банки. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: суть процесу стерилізації; режим стерилізації банок; будову сушильної шафи; правила регулювання температурного режиму; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації фруктових та овочевих консервів у стерилізаторах різних систем згідно з технологічною інструкцією і застосовуваними формулами стерилізації під керівництвом апаратника вищої кваліфікації. Складає контрольний ярлик стерилізації на кожен оберт стерилізатора. Підналагоджує устаткування і арматуру. Усуває дрібні несправності. Періодично перевіряє справність контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій. Заряджає термографи і оформляє термограми. Завантажує і вивантажує продукцію за допомогою тельфера або крана. Закриває і відкриває стерилізатор. Веде журнал процесу стерилізації. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: технологію стерилізації фруктових та овочевих консервів; принцип роботи обслуговуваних стерилізаторів, мостових кранів і електротельферів; правила роботи на апаратах і вантажопідіймальних машинах; порядок перевірки справності контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій; способи заряджання термографів; види браку фруктових та овочевих консервів під час стерилізації; причини виникнення і способи запобігання браку; систему комунікацій і арматури; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво фруктових та овочевих консервів) 2 розряду не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації фруктових та овочевих консервів у стерилізаторах різних систем згідно з вимогами технологічної інструкції і застосовуваними формулами стерилізації. Регулює за показаннями контрольно-вимірювальних та регулювальних приладів тиск пари, подавання і спускання води. Контролює своєчасне завантаження фруктових та овочевих консервів у стерилізатори, вивантаження з них і початок процесу стерилізації. Налагоджує устаткування і арматуру. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову стерилізаторів різних систем, мостових кранів і електротельферів; систему комунікацій і арматури; температуру і тривалість, її впливу залежно від розміру банок та характеру фруктових та овочевих консервів; формули стерилізації; способи регулювання процесу стерилізації за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і принцип роботи регулювальних приладів; припустимі норми браку; причини виникнення і методи запобігання йому; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Вища або професійно-технічна освіта (молодший спеціаліст, кваліфікований робітник). Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво фруктових та овочевих консервів) 4 розряду не менше 1 року.


6-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації фруктових та овочевих консервів у стерилізаторах з програмним керуванням. Контролює правильність роботи регулювальних приладів і програмних регуляторів. Оформлює термограми і аналізує процес стерилізації фруктових та овочевих консервів. Приймає продукцію на стерилізацію і здає готову продукцію за всіма вимогами технологічної інструкції. Веде облік за встановленими формами. Керує та контролює роботу апаратників та машиністів крана. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову і кінематичні схеми контрольно-вимірювальних та регулювальних приладів; кінематичні та електричні схеми обслуговуваного устаткування; якісні показники вироблюваної продукції та її сортність; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Вища або професійно-технічна освіта (молодший спеціаліст, кваліфікований робітник). Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво фруктових та овочевих консервів) 5 розряду не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору