UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Обсипальник кондитерських виробів

Обсипальник кондитерських виробів

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Обсипає зефір, пастилу, мармелад цукровим піском або пудрою на вібраторах або вручну. Завантажує вібратор цукровим піском або пудрою, вмикає вібратор, стежить за його роботою. Стежить за рівномірним обпудрюванням пласта пастили на агрегаті безлоткового розливання пастили, правильним переходом пласта з верхньої стрічки на нижню, роботою рефлекторів і промиванням стрічки.

Повинен знати: норми витрат цукрової пудри; вимоги до якості обсипання; правила експлуатації транспортерів; прийоми обсипання виробів цукровим піском або пудрою; норми витрат цукру.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес обсипання карамелі, драже цукровим піском або какао-порошком у дражувальних котлах. Готує цукровий сироп. Завантажує карамель і драже в дражувальні котли. Пускає порціями в котли сироп, цукровий пісок, какао-порошок. Стежить за процесом обкачування карамелі й драже. Визначає момент закінчення обсипання. Відбирає “кінці” та пошкоджену карамель і драже. Вивантажує карамель, драже у бункери або лотки.

Повинен знати: рецептуру й технологію варіння цукрового сиропу; правила та прийоми обсипання карамелі та драже: принцип роботи дражувальних котлів, правила їх експлуатації.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Стаж роботи за професією обсипальника кондитерських виробів 1 розряду — не менше 0,5 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору