UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників
  3. Робiтники
  4. Рецептурник

Рецептурник

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес підбирання і дозування різних видів сировини під керівництвом рецептурника вищої кваліфікації. Відважує, відмірює різні компоненти сировини відповідно до установленої рецептури за допомогою дозувальної апаратури. У разі потреби подрібнює різні види сировини на машинах або вручну. Завантажує всі види сировини в лійки тістозмішувальних машин. Стежить за роботою та показаннями контрольно-вимірювальних приладів дозувальної апаратури.

Повинен знати: рецептури кондитерських виробів; принцип роботи обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Стаж роботи за професією бісквітника 1 розряду або шоколадника 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес підбирання й дозування різних видів сировини відповідно до встановленої рецептури за допомогою дозувальних пристроїв. Приймає сировину. Завантажує всі види сировини відповідно до рецептур. Стежить за показаннями контрольно-вимірювальних приладів дозувальної апаратури й відповідно до них здійснює контроль технологічного процесу приготування кондитерських мас.

Повинен знати: рецептури на різні кондитерські маси; вимоги до якості сировини і мас; будову та правила експлуатації обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією рецептурника 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес складання рецептурних сумішей підбиранням та дозуванням різних видів сировини. Регулює технологічний процес приготування рецептурних сумішей для кондитерських мас за показаннями контрольно-вимірювальних приладів дозувальної апаратури. Стежить за температурою жиру, що надходить у рецептурне відділення, у разі потреби розігріває жир до певної температури.

Повинен знати: технологію, технологічні режими, рецептури виготовлення кондитерських мас, вимоги до їх якості; будову та правила експлуатації обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією рецептурника 3 розряду — не менше 1 року.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору