UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Майбутня роботизація "відбере" в людей робочі місця... щоб створити більше нових

Майбутня роботизація "відбере" в людей робочі місця... щоб створити більше нових

18.09.2018 333Автор: Олександр Мавлідінов
Майбутня роботизація "відбере" в людей робочі місця... щоб створити більше нових

Майбутня роботизація "відбере" в людей робочі місця... щоб створити більше нових

18.09.2018     333Автор: 

Найближчі чотири роки стануть для людини, в певному сенсі, карколомними. Ну, принаймні, для людини працюючої, тому що, саме за цей період, вчені прогнозують кардинальні зміни на світовому ринку праці.

Так, роботи йдуть, та йдуть швидко. За оцінками дослідників розвитку сучасних технологій, вже за чотири роки машини «відберуть» в людини близько 75 000 000 робочих місць.

Відберуть для того, щоб одразу створити більш ніж 133 000 000 нових.

Згідно докладу «Майбутнє робочих місць 2018», що був презентований на Всесвітньому економічному форумі, самим найближчим часом, темп інтеграції технологій у ринок праці досягне свого апогею. Вже в наш час, до 30% часу, витраченого на утворення послуг та товарів, «лягло на плечі» машин та комп’ютерних програм, і цей показник за прогнозами має сягнути до 42% вже у 2022 році та перевищити показник у 52% - у 2025-му.

Цей рік вважають своєрідною «відправною точкою» саме тоді, ринок праці до якого ми звикли, має кардинально змінитися. Програми й машини будуть виконувати у рази більше задач ніж люди, а це, як не крути, глобальні зміни.

Jobs.ua переконаний, що прогресу не варто боятися, набагато краще зустріти цей неспинний процес підготувавшись, у тому числі і морально.

Скоріш за все, деякі найпростіші роботи будуть втрачені для людини назавжди, але такий розвиток технологій, неодмінно вимагатиме багатогалузевий персонал, для свого обслуговування й наладки. Як вказувалось раніше, при втратах у 75 млн робочих місць, технології пропанують майже вдвічі більше нових й, звісно, цікавих пропозицій працевлаштування.

Звичайно, відповідь на питання хто буде ці нові посади обіймати, залежить від нас самих, від нашого розуміння прогресу, готовності навчатись новому й сприймати с позитивом новий світ, що будується безпосередньо перед нашими очима.

Й, робити це, треба вже зараз.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору