RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Компании
  3. Работа и вакансии в Другий відділ Пологівського РТЦК та СП в Запорожье

Другий відділ Пологівського РТЦК та СП

 Заблокирована Проверено
На сайте с 25 января

Описание компании

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (абревіатура — ТЦК та СП, або просто ТЦК) — орган військового управління України, що забезпечує виконання законодавства України з питань військового обов'язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації, що утворюється й діє виключно на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці України. Починаючи з 2022 року ТЦК та СП повністю замінили собою колишню систему військових комісаріатів.

ТЦК утворюються, ліквідуються, реорганізовуються Міністерством оборони України. Безпосереднє керівництво ТЦК і контроль за їх діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, а загальне — Командування Сухопутних військ Збройних сил України, яке узгоджує основні питання діяльності ТЦК з відповідними структурними підрозділами Генерального штабу Збройних Сил та Міноборони.

На ТЦК покладено завдання керувати військовим обов'язком (повинністю) та військовою службою громадян: займатися мобілізаційною підготовкою та мобілізацією; керувати військовим обліком призовників, військовозобов'язаних та резервістів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці; проведення відбору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом; участь у відборі громадян для проходження служби у військовому резерві; підготовка та проведення в особливий період мобілізації людських і транспортних ресурсів; забезпечення організації соціального і правового захисту призваних на збори до Збройних Сил; ветеранів війни та військової служби, пенсіонерів з-поміж військовослужбовців та членів їх сімей; участь у військово-патріотичному вихованні.

Особовий склад ТЦК, а також транспорт і матеріально-технічні засоби зазначених ТЦК утримуються коштом Міністерства оборони України.

Кількість саме ТЦК станом на 2024 рік сягає понад 200 та розподілено між чотирма оперативними командуваннями: «Північ», «Південь», «Захід», «Схід». Втім деякі з них мають відокремлені територіальні підрозділи — так звані «відділи» або «відділення», разом з якими територіально загальна кількість таких формувань наближується до 300 або навіть перевищує.

Показать контакты

Вакансии в Другий відділ Пологівського РТЦК та СП


Часто ищут

↑ Наверх