4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес коагуляції білкових речовин у коагуляторах із двома стадіями термічного оброблення. Регулює подавання картопляного соку на станції коагуляції, температурний режим процесу, час перебування продукту в апаратах. Відбирає проби білкової суспензії, регулює в ній вміст завислих речовин. Обслуговує коагулятори і комунікації. Пускає, зупиняє і чистить устаткування. Виявляє і усуває причини відхилень від норм технологічного режиму і усуває дрібні несправності в роботі устаткування. Веде технічну документацію.
Повинен знати: технологію та особливості процесу коагуляції на першій та на другій стадіях термічного оброблення; будову коагуляторів, контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій; правила відбирання проб; фізико-хімічні та технологічні властивості сировини, проміжних продуктів та готової продукції.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.