RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робітники
  4. Оператор цехів для приготування кормів (тваринництво)

Оператор цехів для приготування кормів (тваринництво)

3-й розряд

Завдання та обов’язки. Готує за кормовими рецептами корми для тварин та звірів за допомогою апаратів і механізмів. Подає трубопроводом воду, брагу та інші рідини. Обслуговує механізми та пристрої для видалення із харчових відходів сторонніх предметів. Виявляє та усуває несправності в роботі устаткування. Проводить технічне обслуговування. Регулює устаткування. Додержується правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: склад і поживність кормів, кормові раціони; потребу тварин у поживних речовинах; будову застосовуваних машин та механізмів; техніку і технологію видалення сторонніх предметів із харчових відходів; способи усунення несправностей у роботі устаткування; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд


Завдання та обов’язки. Готує корми за раціонами і спецрецептами, а також корми, збалансовані за протеїном та іншими компонентами. Проводить термічну обробку кормової маси, перемішує її в казанах стисненим повітрям. Стежить за тиском пари за допомогою манометра. Подає за допомогою стисненого повітря готові корми в бункер-нагромаджувач. Перевіряє якість кормів і контролює їх підготовку. Підготовляє до згодовування комбікорми, замінник незбираного молока, премікси. Дозує концентровані корми та проводить їх механізоване роздавання на доїльних установках у державних комплексах. Додержується правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: анатомію травного тракту та фізіологію травлення у тварин, звірів та птиці, перетравність кормів; потребу в кормі та корми годівлі, загальну поживність раціонів, кількість протеїну, мінеральних речовин та вітамінів для тварин; способи та технологію приготування кормів за спеціальними рецептами; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора цехів для приготування кормів (тваринництво) 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Готує механізованим способом і роздає концентровані, грубі й соковиті корми, фарш із субпродуктів і риби, харчові відходи та інші види кормів. Керує засобами механізації та автоматизації, використовуючи контрольно-вимірювальну апаратуру. Проводить технічне обслуговування кормоприготувальних машин та дозувальних установок і регулює їх. Виявляє несправності машин та агрегатів. Регулює автоматичні пристрої згідно із заданою програмою роздавання кормів. Додержується правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову й правила експлуатації кормоприготувальних машин, агрегатів, дозувальних установок та інших засобів механізації виробничих процесів приготування кормів; правила технічного обслуговування та регулювання устаткування; способи усунення несправностей; технологічний процес приготування кормосумішей, комбікормів, замінників незбираного молока, преміксів та правила їх згодовування; основні захворювання свійських тварин, звірів та птиці, пов’язані з порушенням годівлі; основи ведення тваринництва на промисловій основі; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора цехів для приготування кормів (тваринництво) 4 розряду — не менше 1 року.


6-й розряд


Завдання та обов’язки. Роздає за допомогою пульта керування грубі та соковиті корми. Обходить і перевіряє механізми кормових ліній. Видаляє з кормових ліній залишки кормів. Заповнює дозатори кормами. Подає та розподіляє корми за секціями згідно з раціоном. Змащує дозатори. Усуває разом із слюсарями-ремонтниками несправності в роботі механізмів. Додержується правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову й правила експлуатації пультів керування кормових ліній, кормоприготувальних машин, агрегатів, дозувальних установок та інших засобів механізації виробничих процесів приготування й роздавання кормів; правила технічного обслуговування та регулювання устаткування; способи усунення основних несправностей; правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією оператора цехів для приготування кормів (тваринництво) 5 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх