4-й розряд
Завдання та обов’язки. Виготовляє кулінарні борошняні вироби.
Готує опару, начинки, фарш вручну і на машинах, різні види тіста за рецептурою. Замішує, вимішує, переминає, здобрює тісто і розкачує його до відповідної товщини. Визначає органолептично готовність тіста до оброблення і випікання. Надає борошняним виробам установлену форму. Обжарює фарш. Садить тістові заготовки в піч. Веде процес випікання чи обжарювання борошняних виробів у печах різних систем. Регулює температуру випікання і обжарювання за показаннями контрольно-вимірювальних приладів. Визначає момент закінчення випікання виробів.
Повинен знати: рецептуру приготування тіста і начинки;
ґатунок борошна; вимоги до якості сировини і готової продукції; норми витрат сировини; технологічні інструкції з виготовлення борошняних кулінарних виробів; будову обслуговуваного устаткування.
Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації та стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду — не менше 1 року.