RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Апаратник стерилізації консервів (виробництво м'ясних та рибних продуктів)

Апаратник стерилізації консервів (виробництво м'ясних та рибних продуктів)

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес миття і стерилізації банок у сушильній шафі при певній температурі. Виймає і укладає банки. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: суть процесу стерилізації; режим стерилізації банок; будову сушильної шафи; правила регулювання температурного режиму; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації м’ясних та рибних консервів у стерилізаторах різних систем згідно з технологічною інструкцією і застосовуваними формулами стерилізації під керівництвом апаратника вищої кваліфікації. Складає контрольний ярлик стерилізації на кожен оберт стерилізатора. Підналагоджує устаткування і арматуру. Усуває дрібні несправності. Періодично перевіряє справність контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій. Заряджає термографи і оформлює термограми. Завантажує і вивантажує продукцію за допомогою тельфера або крана. Закриває і відкриває стерилізатор. Веде журнал процесу стерилізації. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: технологію стерилізації м’ясних та рибних консервів; принцип роботи обслуговуваних стерилізаторів, мостових кранів і електротельферів; правила роботи на апаратах і вантажопідіймальних машинах; порядок перевірки справності контрольно-вимірювальних приладів, комунікацій; способи заряджання термографів; види браку м’ясних та рибних консервів під час стерилізації; причини виникнення і способи запобігання браку; систему комунікацій і арматури; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво м’ясних та рибних продуктів) 2 розряду не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації м’ясних та рибних консервів у стерилізаторах різних систем згідно з вимогами технологічної інструкції і застосовуваними формулами стерилізації. Регулює за показаннями контрольно-вимірювальних та регулювальних приладів тиск пари, подавання і спускання води. Контролює своєчасне завантаження консервів у стерилізатори, вивантаження з них і початок процесу стерилізації. Налагоджує устаткування і арматуру. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову стерилізаторів різних систем, мостових кранів і електротельферів; систему комунікацій і арматури; температуру і тривалість її впливу залежно від розміру банок і характеру м’ясних та рибних консервів; формули стерилізації; способи регулювання процесу стерилізації за показаннями контрольно-вимірювальних приладів і принцип роботи регулювальних приладів; припустимі норми браку, причини його виникнення і методи запобігання; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Вища або професійно-технічна освіта (молодший спеціаліст, кваліфікований робітник). Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво м’ясних та рибних продуктів) 4 розряду не менше 1 року.


6-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес стерилізації м’ясних та рибних консервів у стерилізаторах з програмним керуванням. Контролює правильність роботи регулювальних приладів і програмних регуляторів. Оформляє термограми й аналізує процес стерилізації м’ясних та рибних консервів. Приймає продукцію на стерилізацію і здає готову продукцію за всіма вимогами технологічної інструкції. Веде облік за встановленими формами. Керує та контролює роботу апаратників та машиністів крана. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову і кінематичні схеми контрольно-вимірювальних та регулювальних приладів; кінематичні та електричні схеми обслуговуваного устаткування; якісні показники вироблюваної продукції та її сортність; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Вища або професійно-технічна освіта (молодший спеціаліст, кваліфікований робітник). Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника стерилізації консервів (виробництво м’ясних та рибних продуктів) 5 розряду не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх