4-й розряд
Завдання та обов’язки. Веде процес виробництва томатного соку на томатносоковому агрегаті. Забезпечує надходження на лінію сировини, передбаченої технологічною інструкцією якості, і рівномірне завантаження томатів у бункер дробарки. Регулює роботу вакуум-підігрівника, екстрактора і протиральної машини. Контролює подавання пари у вакуумпідігрівник і підтримує задані температуру й тиск. Забезпечує повне віджимання томатного соку і суворе виконання технологічних інструкцій. Пускає і зупиняє насос для перекачування томатного соку і забезпечує своєчасне подавання готового соку в розфасувальне відділення. Перевіряє технічний стан томатносокового агрегату, готує його до роботи. Запобігає потраплянню в устаткування сторонніх предметів, поломці протиральних сит та іншим несправностям. Замінює сита. Усуває виявлені дефекти в роботі агрегату. Перевіряє справність контрольно-вимірювальних приладів. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Повинен знати: технологічний процес виробництва томатного соку; будову агрегату і контрольно-вимірювальних приладів; послідовність вмикання та вимикання вузлів агрегату; способи усунення несправностей у роботі устаткування; методи контролю заданих температури і тиску у вакуум-підігрівнику; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за технологічно суміжною професією 3 розряду не менше 1 року.