RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Засолювач овочів

Засолювач овочів

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Засолює капусту, огірки, помідори та інші овочі під керівництвом засолювача вищої кваліфікації. Стежить за ферментацією капусти, процесом засолювання огірків, помідорів та інших овочів і утримуванням дошників, чанів, цементних басейнів, бочок із засоленими і заквашеними овочами. Змиває плісняву з кришок і гніту. Знімає піну, що виділяється під час ферментації. Підтримує чистоту місткостей. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: правила ферментації капусти; правила догляду за солоними огірками і помідорами; санітарні норми утримування місткостей; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна базова загальна середня освіта. Короткострокове виробниче навчання або інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Засолює капусту, огірки, помідори та інші овочі. Засипає шатковану капусту й укладає огірки та помідори в дошники, чани, цементні басейни або в бочки, відбираючи деформовані овочі. Розрівнює, рівномірно посипає сіллю і прянощами. Трамбує в місткостях капусту трамбівниками або за допомогою копрів. Готує за установленою рецептурою необхідний для засолювання овочів розсіл певної концентрації. Фільтрує його, заливає в місткості. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: технологію засолювання овочів; правила заливання розсолом місткостей з продукцією; рецептуру засолювання овочів, приготування розсолу; визначення дози прянощів; правила трамбування капусти в дошниках, чанах, цементних басейнах, бочках; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Одержання професії безпосередньо на виробництві, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією засолювача овочів 2 розряду не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх