RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Машиніст закупорювальних машин (виробництво м'ясних та рибних консервів)

Машиніст закупорювальних машин (виробництво м'ясних та рибних консервів)

3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес закупорювання наповнених банок на автоматичних закупорювальних машинах продуктивністю до 50 банок/хв. Завантажує кришки в магазин закупорювальних машин. Набирає маркувальні знаки. Контролює якість закупорювання періодичною перевіркою. Накриває банки кришками. Налагоджує закупорювальні машини. Чистить і змащує їх. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: принцип роботи обслуговуваних закупорювальних машин; асортиментні знаки на м’ясних та рибних консервних банках; вимоги до якості закупорювання банок; розміри банок і кришок; розміри роликів закупорювальних автоматів; правила санітарної обробки устаткування; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта або одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес закупорювання наповнених банок на автоматичних закупорювальних машинах продуктивністю від 50 до 150 банок/хв і на закупорювальних машинах, синхронно спарених із соусонаповнювачем (дозатором), продуктивністю до 150 банок/хв. Веде процес закупорення банок на ручних і напівавтоматичних закупорювальних машинах. Веде процес заварювання наповнених стералконових банок на автоматах. При обслуговуванні соусонаповнювача — регулює подавання соусу, маринаду, стежить за рівнем його у наповнювачі; періодично наповнює розливну місткість. Завантажує кришки у магазин закупорювальної машини або автомата. Контролює якість закупорювання періодичною перевіркою закупорювання і заварювання банок. Налагоджує автомати і машини в процесі роботи, усуває дрібні несправності в їх роботі. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову обслуговуваних автоматичних, напівавтоматичних і ручних закупорювальних машин; вимоги до якості закупорювання і заварювання банок; відмінності у видах жерсті та алюмінієвої стрічки для окремих видів продукції; ступінь наповнення банок; розміри банок, кришок; правила і порядок маркування; правила користування шаблонами, контрольно-вимірювальним інструментом; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією машиніста закупорювальних машин (виробництво м’ясних та рибних консервів) 3 розряду не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес закупорювання наповнених банок на автоматичних закупорювальних машинах і на закупорювальних машинах, синхронно спарених із соусонаповнювачем (дозатором), продуктивністю понад 150 банок/хв. Контролює якість закупорювання періодичною перевіркою, своєчасно виявляє й усуває причини виникнення дефектів. Регулює закупорювальні автоматичні машини, переставляє на різні види тари. Бере участь у ремонті обслуговуваного закупорювального устаткування. Додержує правил і норм охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен знати: будову автоматичних машин різних систем та іншого обслуговуваного устаткування; способи виявлення й усунення несправностей у роботі обслуговуваних машин; розміри роликів закупорювальних машин; слюсарну справу в межах виконуваних робіт; види закупорювання банок; правила і норми охорони праці виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією машиніста закупорювальних машин (виробництво м’ясних та рибних консервів) 4 розряду не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх