RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робітники
  4. Апаратник приготування живильних середовищ

Апаратник приготування живильних середовищ

3-й розряд

Завдання та обов’язки. Здійснює процес приготування живильних середовищ у виробництві оцту під керівництвом апаратника вищої кваліфікації. Приймає спирт до цеху. Визначає міцність спирту, перекачує його в спиртомірник. Подає компоненти у збірник для приготування спиртових середовищ, готує спиртові середовища, відважує компоненти, розчиняє їх, розраховує необхідну кількість оцту, що містить живі оцтовокислі бактерії, розраховує та відмірює необхідну кількість спирту, перемішує і доводить до кондиції. Відбирає проби. Обслуговує насоси.

Повинен знати: основи технології приготування живильних середовищ; технологію приготування; рецептуру спиртових середовищ; порядок відбору проб і проведення аналізів; принцип роботи і правила експлуатації устаткування, що обслуговується.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Здійснює процес приготування живильних середовищ у виробництві оцту. Готує компоненти для складання живильних середовищ (затору); здійснює відвантаження і розчинення живильних солей, готує екстракти солодових ростків і дріжджів. Визначає концентрацію сирого оцту, що містить живі оцтовокислі бактерії, розраховує необхідну його кількість. Складає суміш (затір) із розрахованих кількостей компонентів, подає необхідну кількість спирту. Здійснює перемішування, доведення суміші до кондиції, відстоювання. Подає і регулює швидкість подачі суміші (затору) до окислювальних чанів. Виявляє та усуває дрібні несправності в роботі устаткування.

Повинен знати: технологію приготування живильних середовищ (затору); рецептуру складання суміші; технологію підготування компонентів, порядок їх подавання; порядок відбору проб і проведення аналізів компонентів і суміші до окислювальних чанів; порядок регулювання подавання; будову устаткування заторного відділення.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією апаратника приготування живильних середовищ 3 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх