RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робітники
  4. Апаратник ферментації ефіроолійної сировини

Апаратник ферментації ефіроолійної сировини

3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес ферментації ефіроолійної сировини в апаратах-ферментаторах під керівництвом апаратника вищої кваліфікації. Завантажує сировину в апарати для консервації. Подає сольовий розчин в апарати-ферментатори, перемішує масу, нагріває, перекачує розчин через байпас, подає масу на гідродистиляцію. Обслуговує майданчики для зберігання сировини, апарати для консервації, баки, насоси, транспортні засоби. Веде спостереження за роботою устаткування. Завантажує, пускає, зупиняє та промиває апарати.

Повинен знати: суть технологічного процесу ферментації ефіроолійної сировини; асортимент, властивості та технічні умови на сировину; правила та способи зберігання ефіроолійної сировини; принцип роботи устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес ферментації ефіроолійної сировини в апаратах-ферментаторах розчином кухонної солі для накопичення та виділення духмяних речовин у вільному стані. Готує сольовий розчин у солерозчинниках. Приймає сировину. Веде облік сировини, що надходить. Розраховує кількість кухонної солі, необхідної для приготування розчину потрібної концентрації. Підтримує технологічний режим, передбачений технологічною інструкцією. Дотримується умов ферментації залежно від часу надходження сировини та її якості, початку та закінчення процесу ферментації контролює їх дотримання. Контролює температурний режим у масі сировини. Веде журнал. Стежить за роботою обслуговуваного устаткування.

Повинен знати: технологію ферментації ефіроолійної сировини; причини відхилень від установленого режиму та способи їх усунення; будову обслуговуваного устаткування; вимоги до якості сировини та готової продукції.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації Стаж роботи за професією апаратника ферментації ефіроолійної сировини 3 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх