RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Вафельник (кондитерське виробництво)

Вафельник (кондитерське виробництво)

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Наносить начинку на вафельні листи і склеює вручну. Наповнює начинкою відсаджувальні мішечки. Відсаджує начинку у фігурні вафлі. Склеює і вирубує вафлі.

Повинен знати: методи та способи нанесення начинки на вафельні листи вручну, відсадження начинки, склеювання і вирубування вафель.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Виготовляє вафлі у напівмеханізованому виробництві. Наносить начинку на вафельні листи і складає їх на машину. Завантажує бункери машини начинкою. Подає вафельні листи під валики машини. Пускає і зупиняє машину. Регулює подавання начинки. Установлює визначений зазор між вальцями. Приймає вафельні пласти з транспортера та укладає їх у стоси.

Повинен знати: види вафельних начинок; методи регулювання нанесення шару начинки на вафельні листи та склеювання їх на машині; принципи роботи та правила експлуатації обслуговуваного устаткування.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією вафельника 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення вафель одного типу з начинками на потоковій механізованій лінії. Приймає вафельні листи за кількістю і якістю. Керує процесом виготовлення начинок. Визначає готовність та якість начинок. Регулює роботу намазної машини, встановлює товщину шару начинки. Перевіряє вагу пластів. Контролює відповідність співвідношення начинки і листів заданій рецептурі. Стежить за охолодженням (вистоюванням) пластів у холодильній камері.

Повинен знати: рецептури та технологію виготовлення вафель на потоковій механізованій лінії; вимоги до якості начинок і вафельних листів; будову та правила експлуатації варильної апаратури, намазної машини та транспортних пристроїв.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна підготовка на виробництві чи інструктаж, підвищення кваліфікації і стаж роботи за професією вафельника 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення вафель з начинками у широкому асортименті на потоковій механізованій лінії. Приймає вафельні листи, подає їх у намазну машину. Встановлює товщину шару начинки залежно від кількості шарів виробу. Контролює температурний режим охолодження вафельних листів у холодильній камері.

Повинен знати: асортимент, рецептуру та технологію виготовлення різних видів вафель на потоковій механізованій лінії; вимоги до якості готових виробів; будову та правила експлуатації обладнання, що входить до потоково-механізованої лінії.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта та мінімальна підготовка на виробництві чи інструктаж. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією вафельника 3 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх