RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Готувач білкових мас

Готувач білкових мас

2-й розряд

Завдання та обов’язки. Бере участь у виконанні допоміжних робіт у процесі приготування білкових мас у виробництві халви. Шеретує насіння кунжуту, соняшника та інших олійних культур. Відділяє оболонку від шеретованого кунжутного насіння в соломурній машині або вручну. Готує соляний розчин. Завантажує шеретоване кунжутне насіння в розчин. Промиває насіння водою у мийній машині або вручну. Завантажує віялки, замочувальні баки, сепаратор, шеретувальні машини, обслуговує та регулює їх роботу.

Повинен знати: технічні умови на кунжут та інші олійні культури, які застосовуються у виробництві халви, правила обробки їх насіння в соляному розчині; принцип роботи машин і пневматичних пристроїв, правила обслуговування; технологію шеретування насіння олійних культур і соломурування кунжуту.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Без вимог до стажу роботи.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує допоміжні роботи в процесі приготування білкових мас у виробництві халви. Визначає якість отриманої сировини, шеретування та промивання насіння кунжуту органолептичним методом. Завантажує сировину у центрифуги. Видаляє вологу з сировини в центрифугах. Стежить за видаленням вологи органолептично. Забезпечує дотримання установлених режимів процесів решетування і соломурування кунжуту. Передає оброблене насіння на обсмаження або сушіння.

Повинен знати: технічні умови та технологію процесу видалення вологи з сировини; вимоги до якості сировини й оброблення насіння; будову обслуговуваних машин; призначення процесу зневоднювання насіння.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією готувача білкових мас 2 розряду — не менше 1 року.


4-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде процес приготування білкових мас у виробництві халви під керівництвом готувача білкових мас вищої кваліфікації. Подрібнює насіння олійних культур і горіхів арахісу та кешью на млинах або на меланжерах. Рівномірно та безперебійно завантажує сировину. Регулює ступінь подрібнення сировини відповідно до заданого технологічного режиму. Відбирає проби для визначення ступеня помелу. Контролює якість та тонкість помелу. Стежить за процесом сушіння. Регулює температурний режим у сушарці.

Повинен знати: технологію та технологічні режими подрібнення насіння та ядер; методи визначення виходу білкової маси; будову технологічного устаткування та комунікацій, правила їх експлуатації; задану тонкість помелу; вимоги до якості помелу сировини та її сушіння.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією готувача білкових мас 3 розряду — не менше 1 року.


5-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес приготування білкових мас для виробництва халви. Стежить за надходженням (прийманням) кунжуту, арахісу, визначає режими їх обробки залежно від сорту та якості. Перевіряє та регулює дозування завантаженої сировини. Забезпечує дотримання встановлених режимів замочування, сушіння, соломурування, сушіння-обсмаження і розмелювання насіння. Визначає якість отриманих білкових мас. Стежить за технічним станом, налагоджує та регулює роботу шеретувальної, соломуромийної машини, центрифуг, сушарок, розмельної установки та пневматичних пристроїв. Запобігає й усуває несправності в роботі устаткування та комунікацій. Керує процесом приготування білкових мас у виробництві халви.

Повинен знати: технологічні режими та технологію приготування білкових мас; методи визначення міцності соляних розчинів; конструктивні особливості технологічного устаткування у виробництві білкових мас, способи виявлення, запобігання та усунення несправностей у його роботі.

Кваліфікаційні вимоги. Професійно-технічна освіта. Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією готувача білкових мас 4 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх