RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Справочник квалификационных характеристик профессий работников
  3. Робiтники
  4. Обкатувальник журавлини

Обкатувальник журавлини

1-й розряд

Завдання та обов’язки. Обкачує журавлину в цукровій пудрі вручну на консольному стоякові. Варить крохмальний клейстер, змочує ним журавлину, засипає журавлину цукровою пудрою та перемішує, струшує лотки з журавлиною до повного покривання її пудрою. Знімає лотки з журавлиною з сітки транспортера на безперервно-потоковому агрегаті виробництва журавлини у цукрі. Відносить лотки до місця складування.

Повинен знати: правила і прийоми обкачування журавлини в цукрі вручну.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Без вимог до стажу роботи.


2-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення журавлини у цукрі на безперервно-потоковій лінії під керівництвом обкатувальника вищої кваліфікації. Обкачує журавлину у цукровій пудрі механізованим способом на вібруючому столі безперервно-потокової лінії. Установлює на столі лотки з журавлиною, попередньо змоченою клейстером і засипаною цукровою пудрою. Стежить за процесом обкачування, підсипає цукрову пудру. Знімає лотки з готовою журавлиною й укладає в стоси. Передає обкачану журавлину на розфасування.

Повинен знати: правила ведення процесу механізованого обкачування журавлини у цукровій пудрі; будову та принцип роботи вібруючого стола.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта або початкова загальна освіта. Мінімальна професійна підготовка на виробництві чи інструктаж. Стаж роботи за професією обкатувальника журавлини 1 розряду — не менше 0,5 року.


3-й розряд

Завдання та обов’язки. Веде технологічний процес виготовлення журавлини в цукрі на безперервно-потоковій лінії. Підготовляє та перевіряє якість сировини. Готує клейстер та ароматизує його. Стежить за подаванням журавлини на інспекційний транспортер, клейстеру й цукрової пудри — в дозувальні пристрої безперервно-потокової лінії. Регулює дозувальні механізми, ступінь підсушування напівфабриката й готової продукції електрорефлекторами залежно від якості обкачування і відповідно до вимог рецептури. Забезпечує взаємодію всього устаткування лінії. Стежить за технічним станом і роботою інспекційного транспортера, дозувальних механізмів, колерувального і закатного барабанів, закатної вібраційної машини, усуває несправності в їх роботі.

Повинен знати: рецептуру та технологію виготовлення журавлини в цукровій пудрі; вимоги до якості цукрової пудри; методи регулювання технологічного процесу виготовлення журавлини в цукрі; будову й правила експлуатації устаткування потокової лінії виготовлення журавлини в цукровій пудрі; способи регулювання устаткування; вимоги до якості готової продукції.

Кваліфікаційні вимоги. Базова загальна середня освіта. Професійна підготовка на виробництві. Стаж роботи за професією обкатувальника журавлини 2 розряду — не менше 1 року.


Ищете работу?

Ищете персонал?

↑ Наверх