ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ КОНТРОЛЕРА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ 4-ГО РОЗРЯДУ
I. Загальні положення
- Контролер харчової продукції безпосередньо підпорядковується _______________.
- Контролер харчової продукції виконує вказівки _______________.
- Контролер харчової продукції заміняє _______________.
- Контролера харчової продукції заміняє _______________.
- Повинен знати:
- технологію виробництва на обслуговуваній дільниці;
- державні стандарти, технічні умови;
- вимоги до якості обробки сировини, напівфабрикатів, продукції;
- види дефектів;
- методи проведення аналізів;
- порядок відбору проб;
- будову контрольно-вимірювальних приладів.
- Кваліфікаційні вимоги:
- Професійно-технічна освіта.
- Підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією контролера харчової продукції 3 розряду — не менше 1 року.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
II. Завдання та обов'язки
- Веде суцільний або вибірковий контроль якості технологічної обробки сировини, напівфабрикатів, продукції на різних стадіях виробничого процесу за результатами лабораторних аналізів; кислотності; розчинності, концентрації, густини, вмісту вологи, активності, м’якості помелу, інших показників та відповідності державним стандартам, технічним умовам, затвердженим зразкам.
- Відокремлює браковану, дефектну продукцію, сировину, напівфабрикати зі зниженою якістю або на брак.
- Відбирає проби.
- Веде облік.
- Здає продукцію в експедицію та складає приймально-здавальну документацію.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
III. Права
Контролер харчової продукції має право:
- Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.
- Брати участь в обговоренні питань, що стосуються виконання його обов'язків.
- Вносити на розгляд керівництва підприємства пропозиції щодо покращання роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.
- В межах своєї компетенції повідомляти керівництву підприємства про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.
- Вимагати від керівництва підприємства сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
IV. Відповідальність
Контролер харчової продукції несе відповідальність за:
- За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.
- За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.
- За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
- _________________________________________________________________.
- _________________________________________________________________.
|