RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Карьера
  5. Дрес-код і робота: як змусити свій одяг «попрацювати» на ваше кар’єрне зростання?

Дрес-код і робота: як змусити свій одяг «попрацювати» на ваше кар’єрне зростання?

20.06.2022 398
Дрес-код і робота: як змусити свій одяг «попрацювати» на ваше кар’єрне зростання?

Дрес-код і робота: як змусити свій одяг «попрацювати» на ваше кар’єрне зростання?

20.06.2022     398

Якщо ви одягаєтеся «так собі», будьте готові до того, що колеги та начальство так само сприйматимуть вас. Так уже повелося в нашому суспільстві, що зустрічають по одягу. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує розглянути, як змусити свій одяг «попрацювати» на вашу кар’єру.

Одяг дарує впевненість

…Або відбирає її, якщо ви не приділяєте належної уваги своєму гардеробу. Адже охайний, чистий і зі смаком підібраний одяг свідчить про особисті якості людини. І дарує впевненість у собі своєму власнику. А вже наш хороший настрій та впевненість позитивно впливають на кар’єру. Хочемо ми цього чи ні, але це працює саме так.

Не забуваємо також про власний комфорт, коли вранці вирішуємо, що одягнути сьогодні. Якщо ви обираєте одяг не з врахуванням власних смаків – будьте певні, що почуватиметесь у ньому некомфортно. Знову ж таки, це провокуватиме невпевненість у собі та роздратованість – що, зрозуміло, знайде відображення у спілкуванні з колегами та начальством.

Enclothed cognition, або обираємо одяг відповідально

Цей цікавий термін з психології означає, що наш одяг і символічне значення, яке ми йому надаємо, безпосередньо впливає на наші когнітивні здібності. Наведемо простий приклад. Приміром, ви працюєте віддалено і вирішили сьогодні попрацювати в халаті. Або в піжамі. Працювати весь день в халаті чи піжамі, не встаючи з дивану – звучить заманливо. Але оскільки цей одяг є одночасно синонімом розслабленого, лінивого дня – не дивуйтеся, якщо ваш робочий день перетвориться на справжнісінький «lazy day». Тому навіть якщо ви працюєте віддалено, не рекомендується одягатися так, наче ви налаштовані на вихідний день, а не на роботу.

Обираючи одяг, звіряйтеся зі своїми відчуттями

Донн Керен, експертка у галузі психології моди, радить наступне: «Перш ніж зазирнути до шафи з речами вранці, поміркуйте над тим, що ви хочете сьогодні зробити». Звіртеся зі своїм настроєм, подумайте про те, як ви хотіли б, щоб вас сприймали оточуючі. Приміром, оберіть повсякденний стиль (casual style), якщо хочете послабити напругу перед робочим днем. А якщо ви вирушаєте на важливу співбесіду, ретельно обміркуйте кожну деталь гардеробу. Навіщо? Щоб виглядати гармонійно та привабливо – як для себе, так і для майбутнього роботодавця.

Виділяйтеся!

Звісно, в хорошому сенсі цього слова. Ваш одяг не повинен бути кричущим чи претензійним. Але додати яскраву нотку в загальну тональність вашого гардеробу, чи обрати цікавий фасон – це чудовий спосіб, щоб виділитися і справити про себе хороше враження. Звичайно, можна виділитися на робочому місці зім’ятою блузкою чи сорочкою, але якщо ви проспали і відчуваєте, що не встигнете попрасувати – краще пропустіть ранкову каву чи сніданок, а поснідати можна вже дорогою до роботи. Як і випити каву.

Не радимо одягатися також за віком. Мовляв, мені вже за сорок чи п’ятдесят, отже, обиратиму більш скромне вбрання. Але це хибна установка, бо «старити» себе у будь-якому випадку не потрібно. Так ви не додасте собі балів. Одягатися так, як відчувається – ось найкраще рішення.

Читайте также

  • Піднімайся і йди30 Август, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.


↑ Наверх