RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Ефективні навички, щоб знайти роботу на карантині

Ефективні навички, щоб знайти роботу на карантині

16.02.2021 452
Ефективні навички, щоб знайти роботу на карантині

Ефективні навички, щоб знайти роботу на карантині

16.02.2021     452

Багато людей, перебуваючи на карантині, зіткнулися з серйозною проблемою: пошук нової роботи. Так, роботу зараз знайти складно, але «складно» не означає «неможливо». Зараз, як ніколи раніше, доводиться прикладати значних зусиль в цьому напрямку, але Jobs.ua вбачають тут позитивний момент: це може стати ключовим фактором власного зростання. В зв’язку з цим постає питання – якими важливими компетенціями слід володіти, щоб відшукати роботу в наш непростий час?

Ключові навики

Зрозуміло, що кожна людина особлива, тому для окремо взятої особистості знайдеться свій рецепт успіху. Але, опановуючи зазначені нижче навички, ви зможете вигідно вирізнитися серед інших людей, підвищити свою конкурентоздатність на ринку праці.

Будьте відкриті новим ідеям.

Буває, ми не звертаємо уваги на нові ідеї, тому що одразу зараховуємо їх до бракованих, нереальних, нездійсненних. А все тому, що рамки нашого сприйняття не дозволяють прийняти певну ідею і спробувати поглянути на неї під іншим кутом зору. Якби великі винахідники та мислителі з легкістю відкидали нові та незвичні ідеї, ми жили б зовсім у іншому світі.

Тому важливо навчитися усвідомленості, яка дає змогу приймати ефективні рішення. Коли ви вчитеся робити цінні висновки, інформація, яку ви отримуєте ззовні, не зникає безслідно – вона переходить на якісно інший рівень.

Вміння адаптуватися.

Гнучкість – критично важливий навик, якщо хочете досягнути омріяних цілей. І неважливо, які це цілі – пошук роботи чи опанування нової спеціальності. Гнучкість дає можливість самовдосконалюватися, а застосування системного підходу дасть змогу краще зрозуміти поставлені перед собою задачі і спосіб їхнього досягнення.

Проявляйте ініціативу. Будьте комунікабельні.

Якщо хочете отримати достойну роботу, будьте готові проявляти ініціативу. Сміливість у прийнятті рішень, вміння брати на себе відповідальність у всі часи високо цінувалися. Щоб вміти грамотно донести свою думку до інших людей, вчіться будувати ефективний діалог.

Тайм-менеджмент.

В наш час величезну перевагу мають люди, які вміють концентруватися на поставлених задачах і не відволікатися на сторонні подразники. А таких подразників знайдеться чимало – соцмережі і месенджери, перегляд стрічки новин і т.д. Навчіться розподіляти свої сили і правильно розставляти пріоритети.

Фільтруйте інформацію.

Розвиваючи критичне мислення, ми вчимося відфільтровувати непотрібну інформацію. Більше того – шкідливу інформацію, яка не несе в собі нічого корисного, а от з рівноваги може вибити запросто. Вчіться нестандартно мислити, щоб вміти знаходити оригінальні способи вирішення найрізноманітніших завдань. Роботодавець, який цінує своїх працівників і розглядає їх як найважливіший ресурс своєї компанії, обов’язково оцінить ваші здібності.

Вміння працювати в команді.

Працюючи в команді, можна досягнути значно більших результатів, ніж виконувати ту ж саму роботу самостійно. Також потрібно вміти розподіляти роботу між членами команди, враховуючи особливості кожної людини. Ще один важливий навик, щоб ефективно працювати з колективом – вміння стимулювати підлеглих чи колег на досягнення спільної цілі.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх