RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Електроним трудовим все таки бути

Електроним трудовим все таки бути

4.06.2020 320Автор: Олександр Мавлідінов
Електроним трудовим все таки бути

Електроним трудовим все таки бути

4.06.2020     320Автор: 

Кабінет міністрів України 3 червня нарешті схвалив проект нового закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", про це за інформацією Jobs.ua, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики країни.

Норми прийнятого документа передбачають автоматичне призначення пенсії, для якого не потрібне особисте звернення особи. На думку авторів документу, такий механізм нарахування дозволить людині самостійно вибирати автоматичне призначення або відстрочку виходу на пенсію.

Також, Пенсійний фонд України повинен автоматично інформувати людину про настання в неї права на призначення пенсії та орієнтовний розмір таких виплат.

Фактично, це означає про наявність впевнених кроків до відмови від паперових трудових книжок. Законодавчі підстави для автоматичного призначення пенсій за віком в особистому електронному кабінеті особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду дозволять більш сучасно корегувати це питання в країні.

Зокрема, у Міністерстві зазначили, що існуючий наразі оригінал паперової трудової книжки будуть передаватимуть на зберігання особі-працівнику, як офіційний документ. Якщо людина побажає продовжити ведення обліку свого робочого стажу у такому форматі, роботодавець буде зобов'язаний паралельно вносити інформацію також й у паперовий зразок трудової книжки.

До речі, перший раз, законопроект про появу електронних трудових книжок №2686 було зареєстровано у Верховній Раді ще 27 грудня минулого 2019 року, при цьому також, він був узгоджений у всіх необхідних профільних комітетах. Проте, вже 4 березня поточного 2020 року проект було відкликано у зв'язку з тим, що в країні змінився уряд.

Ще до цього, трохи раніше Пенсійний фонд України надав старт новому сервісу на веб-порталі електронних послуг, який дозволяє громадянам країни переглядати відомості про власну трудову діяльність. У такому варіанті "Електронної трудовій книжці" відображається вся належна інформація про усі трудові відносини особи-працівника, що надходять за даними звітних відомостей, які надсилає його поточний роботодавець. Також, у цьому реєстрі можна переглянути всю інформацію про сплачені страхові внески, починаючи з 1998 року.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх