RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Все о резюме
  5. Коли відгукуватись на вакансії та надсилати резюме?

Коли відгукуватись на вакансії та надсилати резюме?

13.02.2022 873Автор: Лоліта Платошкіна
Коли відгукуватись на вакансії та надсилати резюме?

Коли відгукуватись на вакансії та надсилати резюме?

13.02.2022     873Автор: 

Якщо ви хочете досягти успіху в пошуку роботи за короткий період й отримати місце в компанії своєї мрії, найшвидше впоратись вам допоможе стратегія. Ви вже маєте резюме, проте велика кількість претендентів становлять для вас справжню конкуренцію, а тому навіть незначна ваша перевага допоможе отримати бажане. Здобувачі цікавляться конкретним розкладом для відправки резюме, що допоможе підібрати найкращі дні та години для розсилок роботодавцям. І у Jobs.ua є готові відповіді, читайте цю статтю до кінця.

Пошук роботи справді досить відповідальний етап. Але трапляються такі періоди, коли знайти роботу не так просто. На ринку праці й справді трапляються затишшя. 

Найкращий місяць в році для пошуку роботи

Уявіть собі й в рекрутингу трапляється така собі сезонність. Проте вона пов’язана більшою мірою з кінцем року, підбиттям підсумків старого та планування нового разом з формуванням нових посад. Навіть більше, під кінець року компанії найчастіше скорочують штат та закривають деякі проєкти, тому нових вакансій відкривається небагато. Вважається, що саме з листопада по грудень - період найменш вдалий для зміни місця роботи взагалі. А ось на початку року тенденція зовсім інша. Поступово компанії починають реалізовувати нові проєкти, що спланувала на новий рік, для цього збільшують склад робітників та штат компанії. Найкращий місяць для пошуку роботи на початку року - лютий, вдалими також вважаються квітень й червень. 

Конкуренція при пошуку роботи залежить від обраної сфери діяльності, вакансії тощо. Проте трьома головними причинами залишаються:

загальна пауза в бізнесі у зв’язку з кінцем року та підбиттям його підсумків, планування проєктів нового року;

сфера діяльності компанії, куди шукають співробітника,

кваліфікація співробітника, його професійний рівень.

Найкращий період в місяці для пошуку роботи

Звісно ж, коли мова йдеться про швидку цілеспрямовану зміну роботи, то тут не до вирахування тижнів у місяці. Проте якщо логічно поглянути на цей період, точно можна визначити, що здобувач чи компанія намагаються найняти співробітника на початок місяця. Якщо вакансія гаряча, то протягом поточного місяця роботодавець намагається закрити процес працевлаштування, щоб оформити нового робітника з початку місяця. Тому найчастіше, гарячі вакансії відкривають на початку місяця, щоб з середини місяця розпочати співбесіді, до кінця місяця їх завершити, та увійти в новий місяць з новим членом команди. 

Найкращий день тижня для пошуку роботи

Щоб дати відповідь на питання про найкращий день тижня для пошуку роботи, достатньо розглянути докладно робочий день рекрутера під час пошуку співробітника в компанію. Понеділок недарма вважається важким днем, адже доводиться вигрібати всі справи з вихідних. По понеділках рекрутери найчастіше завалені листами здобувачів з вихідних. Привернути їх увагу в понеділок досить важко, адже вони переглядають резюме за вихідні й обдзвонюють здобувачів для запрошення на співбесіду, формують графік співбесід на тиждень, складають тестові завдання та формують перелік питань для проведення самих співбесід. Будні на робочому тижні найкращий період для відправлення резюме в компанії, комунікації з рекрутерами та відвідування співбесід. Як і всі інші, рекрутери також налаштовуються повністю на роботу. Це підтверджує і процент відкриття листів рекрутерів саме за цей період. А от найгірший день для відправки резюме в компанію вважається п’ятниця і не просто так. По-перше, в багатьох компаніях п’ятниця - скорочений день. По-друге, всі відправлені резюме після обіду в п’ятницю, як правило передивляються разом зі всіма відправленими листами на вихідних - в понеділок. А це значить, що вам доведеться довго чекати поки роботодавець перегляне резюме та зробить висновки щодо запрошення на співбесіду. Візьміть собі за правило, навіть під час пошуку роботи, вихідні присвячувати відпочинку чи саморозвитку. По-третє, через втому збільшується можливість допуску помилки в резюме, тому краще на вихідних присвятити час вичитуванню та перевірки.

написання резюме

Найкращий час для відправки резюме

Насправді існують найефективніші години відправки резюме, навіть декілька. Вважається ефективним розсилати резюме рано вранці до 9:00. В цьому вбачається цілком логічний зміст: роботодавець чи рекрутер, приходячи на роботу, перевіривши пошту, потрапить в першу чергу саме на ваш лист з резюме. Чим залишить найсвіжіші враження та захоче одразу запросити на співбесіду. Ще один період для найуспішнішого листування з рекрутером - після обіду. Знову ж таки, цілком зрозумілі причини: після обіду і після можливих нарад чи зустрічей рекрутер повернеться до своїх повсякденних справ, в тому числі перегляду нових резюме. Ми в свою чергу рекомендуємо робити це з самого ранку, щоб потрапити в списки для запрошення на співбесіду саме в цей день. 

День і час відправки резюме ні в якому разі не показують професіоналізм кандидата або його особисті якості. А тому, хочемо ще раз нагадати основні лайфхаки для швидкого та ефективного пошуку роботи та відправки резюме.

Як правильно відгукуватись на вакансії

Спираючись на власний досвід пошуку роботодавців та здобувачів ділимося з вами найефективнішими лайфхаками, як правильно відгукуватись на вакансії. 

Відповідність резюме вакансії здобувача

Після написання та відправки резюме, обов’язково перевірте відповідність опису умінь та навичок вакансії роботодавця. Так ваші шанси потрапити на співбесіду значно зростають, адже ви станете претендентом номер один.

Додаткові документи допомагають успіху

Наявність додаткових документів роблять вас в очах роботодавця конкурентним здобувачем на ринку праці. Тому якщо ви маєте портфоліо чи рекомендаційний лист, рекомендуємо його обов’язково додати в резюме перед відправкою.

Вичитайте резюме від помилок 

Грамотно складене резюме багато чого говорить про здобувача. По-перше, що він/вона уважні до дрібниць. По-друге, культурні і хочуть справити враження, а значить і працювати. По-третє, що вони цінують час роботодавця. Такому здобувачу хочеться також присвятити свій час.

Тестові завдання виконуйте якнайшвидше

Якщо вам запропонував роботодавець тестове завдання - це пряме запрошення на новий етап комунікації. Обов’язково погоджуйтесь, якщо компанія вам сподобалась і намагайтесь виконати тестове завдання якнайшвидше, щоб стати першим з конкурентів.

Перевіряйте компанії, в які відправляєте резюме

Перевірте інформацію про компанію перед відправкою резюме. Це захистить вас від багатьох розчарувань, поки ви не завітали на співбесіду. Для вас це також можливість більш детально познайомитись, в якій сфері працює компанія і чим займається. Про її корпоративну культуру можна також дізнатися з соцмереж.

До речі, відправляти резюме можна в будь-який день, якщо ви натрапили на вакансію мрії. Незалежно від того, в який день ви вирішите надсилати резюме, обов’язково знайдіть кілька хвилин, щоб ще раз перевірити правильність кожної деталі. Запустіть перевірку орфографії та переконайтеся, що ви підготували професійне релевантне резюме та всі додаткові документи для компанії та посади, про яку йдеться.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх