RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Куди піти працювати влітку

Куди піти працювати влітку

21.08.2019 610
Куди піти працювати влітку

Куди піти працювати влітку

21.08.2019     610

Літо — це традиційно час для відпочинку, принаймні під час відпустки, канікул. Але при бажанні його можна витрачати з максимальною користю і покращити особистий бюджет. Найбільше можливостей у студентів, молоді, адже їм доступний більший часовий ліміт, а ресурси меш обмежені обов’язками перед родиною, необхідністю без перерв перебувати на постійному робочому місці. Ринок праці пропонує немало цікавих и високооплачуваних вакансій. Головне, правильно шукати і оцінювати пропозиції, власні сили. Рівень доходу в більшості випадків обмежений лише цілеспрямованістю, кількістю вільного часу.

Робота на літо: вибираємо найкращі варіанти

Рішення знайти роботу на літній період дозволить покращити не лише фінансовий стан, але й професіональні, комунікативні навички. Це особливо актуально для студентів, які знайдуть підробіток по спеціальності чи у близькій сфері. Набуття досвіду, офіційного стажу ще до закінчення навчання стане одним із вагомих плюсів для швидкого і успішного працевлаштування на постійній основі.

Топові позиції для літньої роботи, в тому числі без освіти, спеціальних навичок:

Кур’єр

Вакансія часто доступна навіть неповнолітнім, вимагає хорошого знання географії міста, локації підприємств, закладів різного профілю. Серед особистих якостей важлива відповідальність, пунктуальність, стресостійкість, ввічливість. Форма оплати може бути різною — почасово, в залежності від кількості виконаних замовлень. Більшість роботодавців компенсують витрати на мобільний зв'язок, транспорт.

Промоутер

Робота актуальна найчастіше саме в літній час, не вимагає спеціальних знань чи особливої підготовки. Виконавець повинен вміти чітко і грамотно говорити, бути активним і комунікабельним. Розмір зарплати залежить від обсягу виконаних завдань чи робочих годин.

Офіціант

Вакансія актуальна в будь-який сезон, але найбільш популярна саме влітку, особливо в курортних, туристичних місцях. Необхідна наявність медичної книжки, акуратність, неконфліктність. Як правило, оплата фіксована, додатково клієнти можуть залишати чайові.

Аніматор, педагог-організатор в дитячому таборі

Вимоги до кандидатів різняться в залежності від профілю роботи замовника: від вміння гарно говорити, організовувати свята до знання іноземних мов і наявності педагогічної освіти. Найчастіше пропонують не дуже високу оплату (за винятком роботодавців, які направляють працювати за кордоном, є міжнародні університетські програми), але це чудова можливість покращити професійні якості, набути нового досвіду.

Фріланс

Фрілансерами називають робітників, які не працюють в штаті компанії, а самостійно надають послуги замовникам, як правило, через інформаційно-комунікаційні технології. Знайти роботодавців можна через спеціалізовані інтернет-біржі праці, соціальні мережі. Актуальні різні види послуг, важливо знайти ту, в якій людина дійсно розуміється: копірайт, веб-дизайн, переклади з іноземних мов.

Також отримати додатковий дохід реально, працюючи мерчендайзером, працівником колл-центру, покоївкою, прибиральником, касиром, адміністратором, декоратором.

робота влітку

Як зробити літній заробіток прибутковим

На стартовому етапі необхідно визначити цікаву для себе сферу. Потім формуємо перелік вакансій різного профілю, які відповідають інтересам, професійний підготовці, кількості вільного часу. Необхідно об’єктивно співвідносити особисті можливості, якості характеру, підготовку, фізичне здоров’я з вимогами і очікуваннями роботодавця. Також важливо знайти надійного партнера, який погодиться оформити офіційний договір і запропонує адекватну оплату. Щоб робота влітку принесла справжній дохід, експерти ринку праці радять:

  • претендувати на вакансії, які під силу кандидату;
  • провести моніторинг середньої зарплати на аналогічному місці по регіону (попередньо);
  • чітко планувати час роботи і відпочинку;
  • використовувати на практиці принципи тайм-менеджменту;
  • бути послідовним і цілеспрямованим, готовим до труднощів;
  • оформляти трудові відносини не в усній формі, а тільки письмово.

Влітку у багатьох є можливість непогано заробити без будь-яких вкладень і підготовки. Вибравши свою сферу діяльності, спланувавши оптимальний графік, кожен зможе отримати значний дохід і набути нового досвіду.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх