RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ищем вакансии
  5. Міфи, про які потрібно забути при пошуку роботи

Міфи, про які потрібно забути при пошуку роботи

1.05.2020 730Автор: Олександр Мавлідінов
Міфи, про які потрібно забути при пошуку роботи

Міфи, про які потрібно забути при пошуку роботи

1.05.2020     730Автор: 

Як все, що робить людина, та робить давно, процес пошуку роботи, також, має безліч стереотипів та оточений чималою кількістю всіляких міфів.

Багато «важливої інформації» від авторитетних для оточення шукача осіб, що знають про «це» з власного досвіду – й, дійсно правда. З єдиним лише уточненням, що так насправді було у той час, коли це робила та сама «авторитетна» особа. Але, не зважаючи на те, що велика кількість правил та «лайфхаків» пошуку робот. вже застарілі, сучасні шукачі продовжують користуватися ними, втрачаючи час та можливості працевлаштуватися вдало.

Офіційна статистика продажів, демонструє нам, що більш ніж половина (50%!) ділових угод та пропозицій, скасовуються, просто тому, що той хто у ситуації має продавати, не зовсім впевнений в собі, доцільності пропозиції та інших важливих аспектах.

Навіть, гарно збудована зустріч та розмова, при наявності таких вагань, що помітні опонентові, скоріше за все не матиме результатів. Тому, стоячи перед рекрутером чи власником-роботодавцем, людина мимо волі стає продавцем своїх послуг, навичок та вмінь. Це означає, що перший, хто повинен повірити у реальність та можливість всього сказаного - є та сама людина.

Запам’ятайте та не звертайте уваги на такі популярні «тези», що вказані нижче, та які оточують будь-який пошук роботи. Пошук, й без того – стресовий процес, тож не обтяжуйте його зайвими дрібницями.

Складна загальна ситуація з роботою

Погодьтеся, що так сказати можна про будь-який період, майже будь-якої країни світу. в соціумі, завжди є великий прошарок людей, для яких становиться складно вдало працевлаштуватися. Знаходячи «вагомі» аргументи своїм невдачам, вони заспокоюють себе та створюють нервовий стан в інших шукачів.

Дві аксіоми «працюють» на ринку праці людства в усі часи: «Поки за роботу платять - робота завжди є для того, хто її прагне» та «гарний спеціаліст будь-якої справи, завжди має шанс заробити вмінням». А, маючи мрію щодо того ким та як працювати, можна й витерпіти чимало складнощів на шляху до її здійснення.

«Не сьогодні» та інший невдалий час пошуків

Літо, як затяжний період відпусток, нереально довгі новорічні свята, великі свята протягом року – все це давно дає підставу «знавцям» розповсюджувати слухи про «невдалий час» для спроб працевлаштування, який треба перечекати.

Гарні вакансії, як правило, існують у непоганих компаніях, де працюють, здебільше професіонали. Маючи необхідність «закрити вакансію», професіональний рекрутер, знайде завжди час на отримання заявки на співбесіду, в найгіршому випадку, перенісши зустріч на після святковий період.

як не треба шукати роботу

Резюме-спам вирішує питання працевлаштування

Невже не є логічним те, що треба висилати якомога більше резюме на всі вакансії, що більш-менш можуть влаштувати шукача? Теорія вірогідності каже, що чим більше спроб, тим більше кількість позитивних відгуків та запрошень на співбесіду.

Навіть, коли потрібна «будь-яка робота», так вчиняти не треба. Збираючи інформацію про кандидата, більшість рекрутерів дивиться де він був зареєстрований коли шукав роботу, знаходячи на таких ресурсах й численні резюме кандидата. Вряд чи готовність займатися будь-чим, яку він вперто розповсюджував скрізь, додаватиме шукачеві додаткових балів.

Тож, розуміючи на що ви згодні, оберіть розумний мінімум, не більше трьох варіантів та зосередьтеся на тому, щоб дійсно справити на цих роботодавців гарне враження.

Роботу виборе більш кваліфікований конкурент

Ні. Якщо він не буде готовий морально чи опиниться у виверті власних проблем, або банально, не зорієнтується, ніяка кваліфікація не «відмиє» негативного враження від його кандидатури. Навпаки. Приємна, в міру впевнена в собі людина, що демонструє розуміння про що йде мова та відверто каже, що встигне за короткий термін підняти рівень кваліфікації, у багатьох випадках має більше шансі на отримання бажаного.

«Хороша робота» лише для «своїх»

Сімейний принцип розподілення гарних посад – досить рідке явище для сучасного світу. більшість, навіть, самих популярних компаній залюбки бере нових, незаангажованих кандидатів, якщо вони зуміли зацікавити. Жоден бізнесмен не ризикне бізнесом, що він будував просто, щоб посадити у крісло «свого», який може виявитися некомпетентним.

Згадайте пана Маска, що починав з чистки котлів, не маючи ніяких знайомств, та вже за кілька років зміг довести, що здатен видавати геніальні та своєчасні рішення космічного, буквально, масштабу.

Вікові чи сімейні причини

Також, досить не правильно, вважати, що вік чи сімейний стан, зокрема, наявність малої дитини, можуть завадити працевлаштуванню. Навіть у тих «місцях», де ейджизм чи сексизм «розквітають», можна подати себе таким чином, що на ваші приватні обставини, зовсім не звернуть уваги. У найгіршому випадку, в більшості ситуацій – закон на боці шукача, тож добитися справедливості – лише питання часу. Звичайно, треба усвідомлювати, які навички ви втратили з віком чи завдяки довготривалій перерві у професійній діяльності. Можливо, перед тим, як «йти та перемагати», вам все ж таки не завадить трохи підтягнути теорію або просто освіжити знання до рівня сьогодення.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх