RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ищем вакансии
  5. На які якості шукачів без досвіду звертають увагу роботодавці

На які якості шукачів без досвіду звертають увагу роботодавці

30.01.2021 772Автор: Олександр Мавлідінов
На які якості шукачів без досвіду звертають увагу роботодавці

На які якості шукачів без досвіду звертають увагу роботодавці

30.01.2021     772Автор: 

Займаючись пошуками роботи, часто, шукачі зіткаються з проблемою відсутності належного досвіду роботи, що стає перешкодою на шляху отримання бажаного працевлаштування. З одного боку, таке ставлення від рекрутерів доволі зрозуміле, бо кожна компанія прагне працевлаштувати саме тих кандидатів, хто має необхідний досвід та навички. Але, що ж робити тим, хто ще не встиг накопити професійних знань та практичного досвіду їх застосування?

Для того, щоб кандидат, який не має необхідного досвіду роботи міг отримати шанс на те, що він отримає бажану вакансію, йому необхідно розуміти на що саме звертають увагу рекрутери та роботодавці у подібних випадках.

Це не так складно й зовсім не потребує спеціальних вмінь. Треба зрозуміти, що будь-який кандидат є особистістю, яка чого-небудь, та й досягла в своєму житті. Тож, саме такі «вміння» й треба презентувати під час пошуків роботи для себе.

По-перше, не забувайте про власну здатність навчатись чомусь новому. Для того, щоб продемонструвати такий навик не слід вдаватися до стандартної фрази про «здатність навчатись». Просто покажіть або опішить свою відкритість до нових знань та зацікавленість в отриманні додаткової освіти.

Слідом за такою навичкою йде ваша власна ініціативність, яка могла проявлятися в різних напрямках вашої діяльності. Будь то якісь проекти в університеті чи, навіть, школі, будь-які соціальні заходи, все що може продемонструвати те, що ви є ініціативною та активною особистістю – все це заслуговує на демонстрацію представнику роботодавця та може підвищити ваші шанси на працевлаштування.

Вміння бути «командним гравцем» - ще одна якість, яку сьогодні цінять роботодавці та на таку здібність кандидата можуть звернути увагу рекрутери, які відбирають кандидатів. Щоправда, брехати тут не можна, бо це стане на заваді вашої вдалої роботи у майбутньому. Тож, перед тим, як вказувати на таку здібність, як вміння працювати у команді, розберіться чи є ви командним гравцем, або вам краще займатися самостійною роботою.

Також, необхідно згадувати лише ті власні здібності, які так чи інакше, але пересікаються із напрямком в якому ви шукаєте роботу. Треба розуміти, що тих, хто немає досвіду роботи, не охоче приймають на роботу, а коли людина демонструє «власні» специфічні вміння, які не перетинаються із напрямком діяльності, з нею взагалі можуть не стати розмовляти.

Звичайно, все що ви розповідатиме про себе, має відповідати реальності, й вигадувати які-небудь «заслуги», не слід. Будь-який обман, який ви вкажите у власному резюме буде розритий чи на співбесіді, чи потім, під час початку праці. Тим самим, ви наражаєте себе самого на дуже погану репутацію та можете стати «персоною «нон грата» серед місцевих роботодавців та їх численних представників на ринку праці вашого міста.

Зневірятися не варто й треба сумлінно працювати над тим, щоб вас без досвіду роботи могли взяти на вакансію, на яку ви претендуєте.

Щоб вдало відшукати роботу для себе, якщо ви не маєте досвіду роботи, треба, з самого початку підійти до справи серйозно.

Наприклад, треба скласти список тих компаній та сфер діяльності, де ви можете працювати без наявності необхідного досвіду.

Якщо вам складно це зробити, можливо вам допоможуть вкладки-фільтри на численних сайтах з працевлаштування, які мають позначку «без досвіду роботи». Інформація яку ви можете знайти за їх допомогою підкаже вам в якому напрямку рухатися, формуючи власний список компаній, де ви могли би працювати.

Також, така інформація може допомогти вам у складанні резюме, в якому ви вміло вкажитесаме ті якості та вміння, які зможуть зацікавити потенційного роботодавця вашою персоною.

якщо немає досвіду роботи

Потім почніть складати резюме, в якому ретельно розповідайте про ваш мінімальний досвід роботи, навички, досягнення чи, навіть, нагороди. Звичайно, не забувайте згадати про вашу участь у громадських організаціях та роботах, волонтерських проектах, різних стажуваннях. Вкажіть які нагороди чи відзнаки ви маєте, продемонструйте сертифікати та інші документи, які зможуть підтвердити ваші слова.

Описуючи такі навички, не треба додумувати та вказувати стан речей, якій не відповідає реальності. Проте, не треба й зменшувати власні досягнення, а описувати ретельно все, що ви вмієте.

Склавши таке резюме, треба відправити його за всіма адресами тих компаній, які ви внесли до свого списку напрямків, в яких ви зможете працювати без досвіду.

Не стане зайвим й лист-супроводження, який треба прикріпити до резюме та в якому треба ретельно обґрунтувати, чому ви вважаєте, що зможете стати корисним для роботодавця. Не забувайте, що кожен роботодавець, в першу чергу, зацікавлений у вирішенні власних проблем своєї компанії, тому складаючи резюме, супровідного листа або говорячи під час співбесіди не зациклюйтеся на власних проблемах, а говоріть про те, як ви змогли б вирішити завдання, що стоять перед компанією на роботу в котрій ви претендуєте.

Також, треба пам’ятати, що роботодавці дуже гарно відносяться до потенційних співробітників, які хочуть розвиватися. Сьогодні, кожен власник компанії краще візьме на роботу такого кандидата, якого він навчить вже протягом робочого процесу, аніж професіонала, який прагне лише грошей та «все знає сам», або просто працівника, який буде працювати «як скажуть» без виказування будь-якої ініціативи.

Якщо, у вас бракує досвіду, до співбесіди краще також підготуватися. Там ви повинні виглядати впевненим, не нервувати та спокійно розповідати, чого саме ви здатні принести максимум користі компанії, навіть, не маючи потрібного досвіду роботи.

Вам необхідно розповісти про себе, чесно вказавши не лише ваші переваги, а й про недоліки. Розповідайте про власні досягнення й про те, як ви навчилися виходити зі складних ситуацій. Не забувайте згадати й про власні плани на найближчий час, які мають бути пов’язаними з роботодавцем, якого ви обрали. Якщо, ви відчуваєте невпевненість з боку рекрутерів, не треба боятися, а треба просити виконати будь-яке тестове завдання чи надати вам шанс довести ваші вміння на практиці іншим способом.

Дотримуючись таких порад, ви зможете отримати більші шанси на працевлаштування, навіть у випадку, коли у вас взагалі немає досвіду роботи, проте є бажання навчатися, ініціативність та ви спроможні «осягнути нові горизонти».

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх