RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Мировая практика
  5. Популярні напрямки розвитку світового ринку праці

Популярні напрямки розвитку світового ринку праці

14.08.2019 515Автор: Олександр Мавлідінов
Популярні напрямки розвитку світового ринку праці

Популярні напрямки розвитку світового ринку праці

14.08.2019     515Автор: 

2019 рік йде повним ходом , й карколомні політичні та соціальні зміни, обумовлюють трансформування, й такого суспільно-економічного аспекту, як ринок праці України.

«Історично склавшись», вітчизняний ринок праці піддається новим правилам не охоче, намагаючись перетворити трансформацію нових форм у гротескні метаморфози. Й, все ж таки, необхідність оновлення, задля того щоб відповідати світовим нормам та темпам зростання, мотивує все більше його учасників на здійснення «апгрейду» свого бізнесу.

Мова йдеться не тільки про зменшення відсотку сірих заробітних плат та курс вирівнювання ситуації із безробіттям в країні. Тенденція спроб врегулювання рівня зарплат педагогів та медичних робітників, туристично-робочий безвіз із Європейським Союзом та хвиля спрощення процесу працевлаштування зокрема для українців у ряді його країн, також, формують новий ринок праці, додаючи вплив на ситуації.

Цікаво, що у цей самий час, світовий ринок праці рухає розвиток у досить цікавих напрямках, визнаних прогресивними тенденціями на поточний рік. Незважаючи на те, що пріоритетність деяких з напрямків може здивувати українців, міняючи власний ринок, слід розуміти куди рухається вільна спільнота світового ринку до повноцінної співпраці з яким, ми так прагнемо.

Jobs.ua пропонує подивитися, які проблеми та питання, пов’язані із працею, у першу чергу, змінює Європа та увесь світ.

Так, серед тенденцій розвитку цієї глобальної сфери людської діяльності, найбільш ефективними та першочерговими, аналітики з різних країн, одностайно визначили наступні:

  • налагодження більш централізованого обміну інформацією та даними
  • приділення особливої уваги балансу робочого часу та приватного у житті людини
  • прискорення темпу роботи
  • розвиток можливостей росту напрямку «наставництво»
  • боротьба з проявами гендерної дискримінації на роботі

Зіткнувшись із суттєвим негативним впливом, який на психологічний стан співробітників, багато часу працюючих із електронним листуванням та обробкою численних гігабайт інформації , оказують програми-месенджери, компанії, цього року направляють чимало зусиль на те, щоб знайти єдину альтернативу. Єдина віртуальна платформа, що поєднує усі системи зв’язку, які використовує у своїй роботі компанія, допомагає більш продуктивно налагодити потрібні комунікації між різними її підрозділами, працюючи із інформацією таким чином, щоб позбавити людину від стресових ситуацій.

Необхідність контролю робочого часу, який загрожує суттєво перебільшити обсягами, вільний час людини, серйозно міняє й сам принцип найманої праці. Сучасні технології дозволяють працювати віддалено все більшій частині професій. Тому, роботодавці змушені створювати для персоналу зручні умови праці або гнучкі графіки роботи, впроваджуючи у процеси бізнесу, все більше інноваційних технологій.

Збільшити темпи роботи у багатьох сферах діяльності, людству допоможе, звісно ж, автоматизація скрізь, де вона можлива. При цьому, не слід чекати нашестя «штучного інтелекту»: більшість процесів автоматизації пройдуть більш реально, впровадив нові станки, програми та максимально «віддаючи» важку та рутинну працю машинам.

Епоха відродження «наставництва», виходить, теж припадає на поточний рік. Необхідність постійного навчання новому, а також пріоритетність «шляху кар’єри» серед життєвих основ сучасного суспільства, знову дає розвиток напрямкам коучингу та тренінгів. Компанії планують регулярно проводити такі заходи серед персоналу, а самі люди, все частіше шукають «лідерів думок», спроможних наставити їх на вдалий напрямок.

Щодо боротьби за рівність статі, світова спільнота буде прагнути максимально вирішити усі питання, що ще залишаються в соціумі. Зважаючи на популярність таких тенденцій, навіть, у досить патріархальних та релігійних країнах Азії, можна сподіватися, що цей рік, дійсно може стати ключовим у вирішення проблеми гендерної рівності.

Великі та світлі цілі світової спільноти, українцям ще доведеться осягнути. Але, вирішуючи сьогоденні й вкрай реальні проблеми свого ринку та прагнучі змін – треба зазіхати на максимум. Прагну більшого. Навіть, ідеального.

Читайте также

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх