RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ищем вакансии
  5. Поради як розібратися у своїх запитах до майбутньої роботи, оцінити, чи підходить вам вакансія

Поради як розібратися у своїх запитах до майбутньої роботи, оцінити, чи підходить вам вакансія

17.09.2023 860Автор: Лоліта Платошкіна
Поради як розібратися у своїх запитах до майбутньої роботи, оцінити, чи підходить вам вакансія

Поради як розібратися у своїх запитах до майбутньої роботи, оцінити, чи підходить вам вакансія

17.09.2023     860Автор: 

Тільки на перший погляд, може здаватися, що пошук роботи це стандартний процес працевлаштування спеціаліста, через який проходять всі. Тому у всіх він однаковий. Однак запити кожного здобувача різні, вони відрізняються залежно від мотивів, мети та особистих цілей. Трапляється, що молодим спеціалістам складно розібратися у власних запитах щодо майбутньої компанії. Тож в цій статті ви знайдете відповіді на такі часті запити здобувачів: «Як підібрати вакансію для себе», «Як зрозуміти, яка вакансія мені потрібна», «Як зрозуміти, чи підходить ця вакансія саме мені», «На що орієнтуватися обираючи місце роботи». Це про вас? Тоді читайте статтю до кінця.

Як розібратися зі своїми запитами щодо майбутньої роботи

Так трапляється, що ми можемо перебуватви на роздоріжжі, вибираючи місце для майбутнього працевлаштування. Часто суміжні вакансії в різних сферах діяльності мають дуже схожий опис, проте робота трапляється зовсім різна за характером. Навіть з цим доволі легко розібратися, маючи декілька технік, скориставшись пошуком в мережі та роздобути лист паперу з ручкою.

Найперше, що треба зробити, визначити власні цілі, чим ви керуєтесь обираючи роботу.

Ти новачок, пошуки роботи для тебе вперше? Отже, першочергове для тебе здобути досвід роботи, щоб мати змогу трохи далі виходити на нові рівні власного та кар’єрного розвитку. Намагайся здобути максимальний досвід, працюючи рука об руку з наставниками, найкращими спеціалістами та досвідченими колегами.

Ви міняєте сферу діяльності? Для вас відкривається нова перспектива майбутнього. На жаль, вам доведеться напрацьовувати досвід, знання, корисні контакти у сфері наново. Однак для вас розгортаються нові можливості, нарешті, наблизитись до роботи своєї мрії, яка найкращим чином відповідає вашим запитам та інтересам. Займайтесь самонавчанням, саморозвитком, щоб наздогнати власних колег в команді та не відставати від них. Не соромтесь питати наставників та колег, формуйте нові зв’язки на новому місці роботи.

Ви хочете більшу зарплату? Один з найважливіших критеріїв у виборі роботи, але не єдиний. Якщо кар’єрним розвитком у вашій компанії очікувати не приходиться, то цілком логічно, що на підвищення заробітної плати можна не очікувати. Доводиться шукати нове більш оплачуване місце роботи. Однак, цілком можливий варіант достукатися до вашого керівника та зробити запит. Не забудьте оперувати цифрами власної ефективності та результативності та останній рік. Це доволі впливова тактика.

Ви бажаєте кар’єрного росту? Коли в компанії спеціаліст вашого фаху тільки ви, то можна не відчути власний кар’єрний ріст. Не чекайте роками, бажати кар’єрного зростання цілком нормально. Це показник вашої професійної зрілості. Шукайте компанію, в якій відділ за вашим фахом буде різноманітним та багатим на спеціалістів.

Маєте на меті іміджевий професійний ріст? Статус людини завжди грав і грає роль. Тож цілком нормально спробувати свої сили на вакансію кращої, відомішої чи моднішої компанії. Шукайте рейтинги компаній, де б ви могли застосувати власні вміння та не забудьте добре попрацювати над власним резюме, зробити його неординарним, щоб виділитися серед конкурентів.

Компанія

Як оцінити, чи підходить вам вакансія

На ринку рекрутингу достатньо вакансій, щоб збити вас з пантелику. Здавалося б, вакансій багато, і наче всі зрозумілі, однак зверніть увагу не деталі, щоб зрозуміти, чи підходить вона вам.

Пройдіть ще раз профорієнтаційні тести

Перш ніж обирати компанію та сферу діяльності, наполегливо радимо ще раз пройти профорієнтаційний тест. На перший погляд, може показатися смішним, адже ми не в школі. Проте упродовж життя, ваші уподобання і характер може мінятися, як і особливості вашого покликання. Навіть професійне вигорання та деформація роблять свою справу та впливають на потяг до сфери роботи чи спеціальності. Пройдіть ще раз профорієнтаційний тест, щоб запевнитись, що ви шукаєте те, до чого, справді, у вас поклик.

Визначіться із власними вимогами до роботодавця

У роботодавця завжди є вимоги до здобувача, зробіть власні, завдяки яким ви зможете обрати найбільш відповідну під ваш запит вакансію, роботу та компанію. Що для вас важливо при виборі нового місця роботи. Це може бути рівень зарплати, близьке розташування, повний соцпакет і ще багато інших важливих для вас речей. Визначіть, які вакансії та компанії відповідають найбільшим вашим вимогам, на такі відгукуйтесь.

Обов’язки та вимоги вам більш ніж зрозумілі

Зазначені обов’язки та вимоги вам більш ніж зрозумілі, а це значить, що вони відповідають повністю вашим знанням, умінням й досвіду роботи. Якщо у вакансії існують такі пункти обов’язків, в яких ви відчуваєте прогалини чи не маєте досвіду взагалі — залишайте їх на останній варіант.

Аналізуйте та порівнюйте вакансії, які вам трапляються

Ще одне хороше рішення — порівнювати вакансії, які вам сподобались на ринку праці. В якихось компаніях є бонуси та заохочення, десь додаткові плюшки на офісі, що роблять свій комфорт. Аналізуйте та порівнюйте, що вам ближче та більше подобається. Це також допоможе вам визначитися остаточно. До речі, порівнюючи, ви розширюєте власні знання та досвід, які існують компанії на ринку праці та, в яких ви прагнете працювати в майбутньому.

Не соромтесь ставити запитання роботодавцю та рекрутеру

Не бійтесь ставити питання рекрутеру чи роботодавцю на співбесіді, Це говорить про вашу зацікавленість, обізнаність та зрілість. І не соромтесь питати про деталі заробітної плати, від цього залежить ваш фінансовий здобуток.

Десять простих підказок зрозуміти, чи робота вам підходить

  1. Опис вакансії відповідає вашим умінням, зазначені вимоги вам зрозумілі.
  2. Ви маєте постійний та якісний фідбек від рекрутерів чи представників компанії.
  3. Співбесіда не спричинила незручностей, непорозумінь чи напруги в спілкуванні.
  4. Представники компанії на співбесіді справили на вас загалом позитивне враження.
  5. Вам би хотілось працювати в цій компанії, спробувати себе в цій сфері.
  6. Зазначена сума заробітної плати відповідає словам роботодавця на співбесіді.
  7. Профілі в соцмережах та на інших рекрутингових сайтах не містять велику кількість незадоволених клієнтів, негативних відгуків співробітників тощо.
  8. Ви легко впорались з тестовим завданням, воно було цікавим та креативним.
  9. Вам імпонують цінності, цілі, правила та мета компанії.
  10. Ви бачите можливості, перспективу власного розвитку на майбутнє та можливість кар’єрного розвитку.

При виборі майбутньої роботи, обов’язково орієнтуйтесь на власні відчуття. Якщо місце роботи не підійшло, шукайте роботу своєї мрії та ту компанію, в якій вам буде комфортно та цікаво працювати. І обов’язково не поспішайте: оцінюйте, аналізуйте, обдумуйте та порівнюйте — все це допоможе вам зробити якомога вигідніше рішення для вас.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх