RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Мировая практика
  5. Про ефективний та неефективний фріланс

Про ефективний та неефективний фріланс

29.08.2019 548Автор: Олександр Мавлідінов
Про ефективний та неефективний фріланс

Про ефективний та неефективний фріланс

29.08.2019     548Автор: 

Не зважаючи на популярність фрілансу, тенденції поширення якого, охоплюють все більші сфери діяльності та становляться одним з основних способів оптимізації роботи багатьох компаній світу, все ж таки, робота саме «вдома», має найнижчі показники своєї ефективності.

Як дізнався Jobs.ua, вчені, що працюють у Гарвардській бізнес-школі, яка входить до складу всесвітньо відомого навчального закладу, з’ясували деякі особливості фріланс – праці.

Виявляючи вплив відсутності контролю з боку керівництва, який стосується усіх віддалених працівників та тих, хто має вільні графіки роботи, дослідники помітили, що ті з них, хто все ж таки працював не з тої локації, де він мешкає, виконував свою роботу на 4.4% ефективніше за «домосідів».

Найбільш високі результати демонстрували ті фрілансери, які мали змогу обирати де їм працювати, та періодично робили свої справи то вдома, а то й на «закріпленому» за ними робочому місці.

Вчені впевненні, що їх дослідження дозволить багатьом компаніям передивитися свої вимоги до графіків найманих працівників та зробити їх більш гнучкими. Таке вільне ставлення до місця здійснення робітниками їх зобов’язань, приділяє й більшу увагу до виконання своєї роботи останніми. У той самий час, такий від як фріланс робота з дому, для якої керівництво виділяє конкретний час та вимагає звітування щодо знаходження працівника на своєму місці, показує найбільш низькі відсотки ефективності.

За думкою вчених, до цього призводить «накладання» сімейного побуту та «атмосфери дома» на необхідність працювати «саме зараз», що є досить не гармонійним станом та не може сприяти плідної праці. Набагато краще дозволити співробітнику, який працює у якості фрілансеру, самому вирішувати де та коли йому працювати, вимагаючи від нього лише певний остаточний результат згідно з домовленостями.

До речі, саме про це кажуть й ті, хто впроваджує модний сьогодні, «чотириденний робочий тиждень». В основі цієї тенденції оптимізації підприємств та компаній, полягає також принцип створення гнучкого графіку праці, коли працівник сам має можливість обирати зручне для нього місце та час праці. Якщо, він має ефективність не нижчу, ніж була узгоджена при його прийому на роботу за таким графіком, це вже дозволяє компанії скоротити витрати на утримання та обслуговування його робочого місця. У більшості випадків, результати виявляються ще більш позитивними, тому такий вид праці, поступово та переможно крокує країнами світу.

Працівникам, треба обережно ставитися до обирання такого графіку, бо не кожен вид праці. Дозволяє виконувати її ефективно поза робочим місцем. По перше, кожному, хто збирається приміряти на себе гнучкий графік та фріланс, треба розуміти навіщо це йому потрібне та на що він готовий заради такої «свободи».

Психологи радять відповісти себе на запитання «навіщо?»…п’ять разів, кожного разу знаходячи новий варіант відповіді. Коли таких відповідей менш ніж п’ять, слід поміркувати, а чи не є таке бажання, просто проекцією «байдикування», притаманного кожному з нас.

Відповівши усі п’ять разів, також треба розглянути усі відповіді прискіпливо, розуміючи всю глибину такого бажання. Саме для зрозуміння наскільки це вам потрібно, й існують ці п’ять однакових запитань.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх