RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Ваше здоровье
  5. Робота на самоті може призвести до ментальних проблем: як цьому запобігти?

Робота на самоті може призвести до ментальних проблем: як цьому запобігти?

26.01.2023 247
Робота на самоті може призвести до ментальних проблем: як цьому запобігти?

Робота на самоті може призвести до ментальних проблем: як цьому запобігти?

26.01.2023     247

Віддалена робота має безліч переваг, але також і певні недоліки. Одним з таких недоліків можна вважати ізольованість працівника від команди колег. Такий стан справ може призвести до появи ментальних проблем. Як цьому протидіяти, читайте в матеріалі від Jobs.ua.

Ізоляція веде до тривожності – наскільки це погано?

Ізольованість працівника від колег може посилювати його тривожність та неспокій. Команда американських вчених, досліджуючи цю проблему, виявила, що рівень тривожності може піднятися до клінічно значущого рівня. Ось такі відомості, і це ми ще не беремо в розрахунок життя в умовах воєнного часу. Зазначимо, що легка занепокоєність може виявитися навіть корисною, підтримуючи продуктивність роботи на певному рівні. Але підвищений рівень тривоги може призвести до руйнівних наслідків, а не до збільшення продуктивності при виконанні робочих завдань.

Чому так відбувається?

Для подолання високого рівня тривожності затрачається велика кількість психічних ресурсів та енергії, необхідних для виконання робочих обов’язків. Тому вигоріти дуже легко, а професійне вигорання – це ще той челендж, коли від однієї думки про роботу стає погано. Цілком природно, що навантаження на психіку чиниться просто колосальне. От вам і підґрунтя для появи проблем із психічним здоров’ям.

Але як цьому запобігти, якщо працюєте віддалено?

Щоб звести до мінімуму негативні наслідки роботи на самоті, пропонуємо звернути увагу на такі речі, як створення системи підтримки, нівелювання негативних думок та постановка правильних питань самому собі. Що це все означає?

Давайте за порядком.

Створення системи підтримки

Ми, люди, соціальні створіння, тому нам життєво необхідне спілкування з іншими людьми. Тому ймовірність появи ментальних проблем на дистанційній роботі буде зведена до мінімуму, якщо ви матимете довкола себе надійну соціальну спільноту. Це ваші друзі, сусіди, однодумці, з якими ви можете порозумітися з пів слова. Ще один спосіб розвинути соціальне коло – це працювати в коворкінгах, кав’ярнях, в інших громадських місцях. Це дієвий спосіб познайомитися з цікавими людьми і відкрити для себе багато нового.

Нівелювання негативних думок

Іншими словами, треба вчитися і постійно практикувати вміння переключатися з негативних думок на щось позитивніше. В психології навіть існує спеціальний термін на позначення негативних думок, які повторюються з певною періодичністю, румінація. Іншими словами, це негативні патерни нашого мислення, всі ті негативні думки, на яких люди зациклюються і в результаті не бачать ні своїх досягнень, ні можливостей та способів вирішення тих проблем, на яких вони, власне, зациклюються.

Постановка правильних питань

Це своєрідна вправа на рефлексію, і полягає вона ось у чому. Коли відчуваєте пригніченість, тривогу тощо, поставте собі декілька питань:

  • Про що я щойно думав?
  • Це дійсно правильна думка, я себе зайве не накручую? Які є докази «за» і «проти»?
  • Що я можу зробити для покращення цієї ситуації?

Не полінуйтеся і розпишіть відповіді на папері. Можливо, так ви дійсно виявите можливі рішення проблеми. Та ще й розробите план дій, щоб послідовно, крок за кроком, вирішувати проблему за проблемою.

Такі речі тримають нашу психіку на плаву набагато краще, ніж можна собі уявити.

Чого всім нам зараз і бажаємо.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх