RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ошибки, допускаемые при поиске работы
  5. Шкідливі звички, які заважають вам знайти роботу вашої мрії

Шкідливі звички, які заважають вам знайти роботу вашої мрії

31.07.2022 409
Шкідливі звички, які заважають вам знайти роботу вашої мрії

Шкідливі звички, які заважають вам знайти роботу вашої мрії

31.07.2022     409

Можна мати безцінний досвід в певній галузі діяльності, але при цьому бути зверхнім та гоноровим. Чи можна це назвати шкідливою звичкою, яка заважає людині знайти роботу її мрії? Так, звичайно. А які ще звички можна виокремити, і почати працювати над собою, якщо зауважили їх у себе? Пропонуємо з’ясувати в цій публікації, які звички можна без жодних вагань назвати шкідливими, бо вони заважають відшукати роботу вашої мрії.

Ви любите спізнюватися

В деяких людей це реальна проблема, коли звичка вискакувати з дому в останню хвилину може призвести до неприємних спізнень. Рекрутери – теж люди, і чудово все розуміють. Так, можна спізнитися від незалежних від вас обставин, але якщо взяти за звичку виходити з дому «впритик», то під час добирання до місця співбесіди може трапитися все що завгодно. Закладайте бодай півгодини чи годину часу, щоб непередбачувана ситуація не вибила вас із колії. А якщо прибудете на співбесіду за пів години чи навіть за годину – проблеми в цьому теж немає. Можна зібратися з думками перед співбесідою, привести себе в порядок, проговорити деякі моменти співбесіди. Вам же доведеться розповідати про себе на співбесіді, представляти себе як фахівця, а ці зайві пів години допоможуть краще налаштуватись на зустріч.

А ви впевнені, що ви майстер на всі руки?

Деякі «незамінні спеціалісти» люблять більше говорити, ніж справді щось робити. Розібратися в якійсь справі таким людям не вистачає часу, а їхні дії нагадують людину, яка пиляє дерево тупою пилкою, а на всі зауваження, що, мовляв, пилку потрібно погострити, відказує: «Немає часу гострити, потрібно пиляти». Звичайно, ідеально розбиратися в якійсь справі можуть тільки дуже висококваліфіковані спеціалісти, але ми ж не говоримо про те, що треба бути фахівцем найвищого рівня, щоб знайти роботу. Ні, звісно. Але в своїй сфері діяльності, хоч-не-хоч, потрібно розбиратися.

Ви не любите розвиватися

Може бути дещо схожа ситуація – людина ніби й не говорить багато язиком, намагається щось робити, але от проблема: її знання здебільшого застарілі. Технології в деяких сферах постійно змінюються, і якщо не відстежувати появу нових – можна опинитися позаду інших. І якщо такому кандидату на співбесіді пояснюють, що потрібно володіти тими й тими технологіями – це означає, що небажання розвиватися зіграло з вами злий жарт. Постійний розвиток – це реалії 21-го століття, ігнорувати їх не варто.

Пошук роботи залежить від вашого настрою

Це означає, що сьогодні людина, нервово покушуючи нігті, шукає в інтернеті релевантні вакансії, цікавиться по друзях та знайомих, чи не чули вони за якісь пристойні вакансії – а вже наступного дня ця людина без емоцій лежить на дивані, і не до пошуків роботи. Чи продуктивний такий процес пошуку роботи? Звичайно, не продуктивний.

Або ще один випадок, досить розповсюджений, між іншим. Коли на роботі завал чи якісь інші проблеми, ви можете всоте обіцяти собі, що вже від завтра шукаєте нову роботу, а коли «завали» трохи влягаються, ви відкладаєте це рішення на місяць. Потім ще на місяць. І так далі. І в результаті пошук кращої роботи перетворюється у вічно нездійсненну обіцянку.

Тому цю звичку – звичку покеровуватися емоціями, коли шукаєте роботу – віднесемо до шкідливих звичок, адже вона дійсно заважає знайти пристойнішу роботу. Тож постарайтеся на майбутнє не підлаштовувати пошук роботи під свій настрій, а краще складіть певний графік, план дій – і притримуйтеся його, кращого варіанту в цій ситуації не придумаєш.

Звичка надто зациклюватися на певному етапі

Це коли пошукач зупиняється на певному етапі, далі якого справа не рухається. Приміром, він може по декілька годин вивчати релевантні вакансії, але так і не відреагувати на них. Що цікаво, за цим криється певна причина – власна невпевненість, страх невдачі. Якщо ця шкідлива звичка вам властива, радимо частіше нагадувати собі, що працевлаштування відбувається в кілька етапів і кожен з них важливий. Складіть план і дійте, не вагаючись. Дійте сміливо.

Зловживання алкоголем

Вживати алкогольні напої не є чимось поганим, якщо людина дотримується міри. Але якщо в людини трапляються негаразди в житті, наприклад, затягується пошук роботи – легко не помітити, як алкоголь затягує в свої обійми. Тому давайте будемо чесними – працівників, які люблять надміру зазирнути в чарку, не цінуватимуть в тих компаніях, які сповідують більш здоровий спосіб життя. Зрозуміло, що людині, яка вічно «з душком», буде важче знайти роботу.

Багато порадників

І, нарешті, багато порадників, які теж можуть більше нашкодити, ніж допомогти. І не шкідливими порадами, зовсім ні. Уявіть собі – ви звернулися за порадою до своїх батьків, а також до своїх друзів. І до близької людини, якщо вона є. Найімовірніше, що ви почуєте хоч і непогані поради, але які відрізняються між собою. Ці поради від близьких людей можуть породити ще більше сумнівів, і таке буває. Тому не поспішайте радитися з усіма навколо, краще спробуйте прислухатися до себе. Це передусім, хоча поцікавитися думкою авторитетної для вас людини, безперечно, зайвим не буде.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх