RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Мужчины, которые изменили мир
  5. Історії успіху: Уолт Дісней

Історії успіху: Уолт Дісней

24.01.2020 2426Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: Уолт Дісней

Історії успіху: Уолт Дісней

24.01.2020     2426Автор: 

Успіх – явище більш спонтанне, але таке, що має бути обумовлене цілеспрямованим шляхом та не аби якою працею задля його досягнення.

Розповідаючи надихаючі історії успішних та всесвітньовідомих людей, Jobs.ua пропонує пам’ятати й про те, наскільки непростим був їх шлях до свого тріумфу.

Кінематограф, одразу з’явився в житті людини, в якості певного дива, але технічні обмеження того часу, дозволяли рухатися до визнання лише операторам та самим акторам, які грали у перших німих кінострічках. Про значну популярність анімаційних фільмів, мови й взагалі не велося, бо відсутність звуку у кадровому рядку, обумовлювала концентрацію уваги глядачів на акторської грі.

Але, він зміг. Він зумів зняти 100 анімаційних та ігрових стрічок, 26 з яких отримали нагороду «Оскар» окрім інших престижних кіно премій, він винайшов та створив перші «звукові мультфільми» та заснував одну з найпопулярніших мультимедійних імперій, що перетворилася на цілесенький всесвіт: саме це можна сказати лише про одну людину в історії людства – Уолта Діснея.

Народжений у промисловому великому Чикаго, маленький Уолт, у віці п’яти років був змушений переїхати зі своїми батьками до менш коштовного помешкання в американський глибинці – невеликого селища у штаті Міссурі, та через декілька років – в Канзас-сіті. Народившись у незаможній родині, талановитий малюк, з дитинства гарно малював, але так й не зміг отримати належної освіти.

Вже будучи підлітком, Уолт чимало працював, знаходячи різні підробітки для того, щоб допомогти батькам утримувати родину. Це був початок ХХ сторіччя: Європа здригалася від жаху Першої Світової, й економіка Америки, що також втягнулася у бійню на полях Старого Світу, переживала не найкращі часи. Труднощі заробітків виявилися не самим суворим іспитом – молодий Дісней був призваний до лав армії Сполучених Штатів, щоб потрапити в самісіньке пекло війни. Протягом року, керуючи армійським санітарним авто, Уолт уникав куль, снарядів та газових атак, мотаючись по полях Франції, поки, нарешті, війну не було припинено.

Повернувшись до дому, Уолт розумів, що без належної освіти, він може розраховувати на некваліфіковану працю, яка не передбачала високих заробітків. Вирішив зробити «ставку» на свій талант малювання, Дісней влаштувався на роботу до маловідомої кіностудії, де у якості художника почав малювати рекламні ролики.

Безперспективна та низько оплачувана робота, на тлі Великої Американської Депресії могла б хоч кого ввергнути у пучину безнадії, з незрозумілим та жахливим майбутнім. Але, Уолт Дісней, у вільний від роботи час, почав експериментувати з мальованою анімацією, побачивши в такому видовище майбутній потенціал. Звичайно, всі його перші спроби «достукатися» до керівників студії були марними, а спроба відкриття власного бренду – студії «Laugh-O-Gram», завершилася повним фіаско, яке втягнуло й без того незаможного Уолта у нові борги.

На цьому етапі, більшість новаторів полишало свої спроби досягти результатів, але не Уолт Дісней. Переконавши старшого брата у перспективності проекту, він разом з ним рушає до Лос-Анджелесу та на останні збереження, засновує нову та нікому не відому студію «The Walt Disney Company». До речі, маленька орендована контора компанії, в якій працювали самі брати, навмисно була обрана Уолтом такою, яка розташувалася у самому Голівуді, що вже ставав Меккою нового мистецтва – кінематографії.

Спочатку були німі мультфільми, але вони були настільки вдалими та унікально відрізнялися «авторським» Диснеївським почерком, що створили справжній фурор навколо братів-відчайдух. Перший впізнаваний персонаж – кролик на ім’я Освальд не встиг стати мега популярним бо уступив місце кумедному мишеняткові Мортимеру.

Останній, менш ніж за рік поміняв ім’я на Міккі Маус й просто приголомшив світ у своєму першому звуковому мультфільмі «Маленький пароплав Віллі».

З цього й почалось становлення всесвіту Діснея. У той час, коли навколо нього вирувала Велика Депресія та Перша світова, й більшість перемолотих ними людей гинула у безнадії, Уолт Дісней вірячи у свою мету, не здавався та наполегливо працював. Наслідками його таланту людство залюбки користується й сьогодні.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх