RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. В помощь HR
  5. Украинцы тратят на продукты 60% зарплаты

Украинцы тратят на продукты 60% зарплаты

25.10.2007 150
Резкое подорожание продуктов ударило по карманам большинства граждан. Эксперты говорят, что беднейшие слои населения тратят на пищу 60% своего заработка.
Согласно европейским нормам, обеспеченными можно считать украинцев, которые тратят на продукты лишь 20% своего месячного бюджета, сообщает ICTV. В Западной Европе, если человек тратит на еду 30% доходов, то он считается бедным. Китайцы, несмотря на низкие заработки, тратят на продукты всего 10% своих доходов.

Кроме того, Хлеб подорожает на 20-30%, не смотря на на то, что пшеницы в этом году в стране собрано достаточно. В регионах хлеб уже покупают по новым ценам. В Луцке популярнейшие сорта хлеба подорожали на 15 копеек, в Луганске - на 50.

Вопреки всем обещаниям чиновников, сдержать подорожание хлеба не удастся, говорят в Украинской ассоциации зерновиков. Причина - резкий скачок цен на пшеницу на мировом и внутреннем рынках.

С начала года продовольственное зерно в Украине подорожало почти в два раза. Отечественный внутренний рынок потребляет хлеба вдвое меньше, чем производит.

Напомним, что инфляция в сентябре составила 2,2%, что является рекордным значением за последние семь лет.

Читайте также

  • Безперебійна робота під час блекаутів: як адаптуватися компаніям та працівникам28 Ноябрь, 2024

    Часті блекаути й аварійні відключення електроенергії висувають нові стандарти до енергонезалежності. Причому як власного житла, так і бізнесу. Дізнайтеся, як компаніям і співробітникам потурбуватися про безперебійну роботу під час блекаутів.

  • Осінній сезон без стресу: поради для гармонії та спокою21 Ноябрь, 2024

    Короткий світловий день, холод і осіння мряка впливають на настрій, а втома, апатія і навіть легка депресія — компаньйони гнітючих осінніх днів. Втім, скористайтеся нашими порадами, щоб мінімізувати стрес від перебування в такій непривітній «компанії».

  • Вчитися у всіх, не наслідувати нікого12 Ноябрь, 2024

    Новачок на роботі. До нього завжди придивляються. Від того наскільки новий співробітник уважний, тактовний та обачний залежить, як його прийме колектив, як складатимуться взаємини з керівництвом. Треба докласти чимало зусиль, щоб перше враження було гідним, адже другого шансу може й не бути.

  • Як все пам’ятати, а не забувати?22 Октябрь, 2024

    В сучасному ритмі життя, коли треба скрізь встигнути і багато чого зробити, наша пам'ять час від часу дає збій. Не завжди пам'ятаємо, де лежать документи, забуваємо про заплановану зустріч, вийшовши з дому, важко згадуємо, чи вимкнули з розетки праску тощо. А причина такого збою – перевтома, часті хвилювання, і, як не дивно, одноманітність.

  • Читання в юному віці – кар'єра у майбутньому 28 Сентябрь, 2024

    Підвищення по службі чи в іншій діяльності, досягнення популярності, слави тощо – це все кар'єра. А з чого починається це сходження і коли? На це запитання дає відповідь соціолог із Оксфорда Марк Тейлор.


↑ Наверх