RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Вам відмовили? Це можливість рухатись далі!

Вам відмовили? Це можливість рухатись далі!

21.01.2020 396
Вам відмовили? Це можливість рухатись далі!

Вам відмовили? Це можливість рухатись далі!

21.01.2020     396

Кожному з нас колись відмовляли. Це буває в різних ситуаціях: у якомусь проханні до людини при отриманні необхідного документа, при прийомі на роботу, в особистих стосунках і т. п. Нам не приємні відмови, ми від них страждаємо. Особливо страждає наша самооцінка: ми відчуваємо себе невдахами…

Відмова не означає кінець всьому! Це лише початок шляху, до того ж відмову можна повернути з користю для себе. Адже це лише означає, що в конкретній ситуації ваші очікування не здійснилися. Значить, ви помилилися в очікуваннях не помітивши, що передувало відмови. У цьому немає нічого страшного, головне, як ви реагуєте на це. Одні втрачають бажання рухатись далі й опускаються на сходинку нижче, а інші, набравшись сил, знову намагаються домогтися свого.

Будь-яка нова спроба – це досвід і ще один шанс. З кожною спробою ми більше дізнаємося про себе, пізнаємо свої сильні і слабкі місця, і, з огляду на отриманий досвід, можемо коригувати свою поведінку. Яку б мету ви перед собою не поставили, готуйтесь до того, що будуть відмови. І це стосується будь чого, й це нормально. Якщо одні двері закрились, то є інші, і вони відкриються обов’язково. Головне, не втрачати віри та вміння помічати новий шанс.

Більшість з нас при влаштуванні на роботу, проходячи співбесіди, отримували відмови. Це могли бути обіцянка передзвонити, а потім мовчання, або фраза: «Зателефонуйте нам через пару тижнів», або прямий текст: «На жаль, ви нам не підходите». Однак якщо ви будете весь час перемелювати в голові переживання через відмову, то можете не помітити нового шансу, що знаходиться в двох кроках від вас. Нарешті, ви знайдете те місце, де чекають саме вас! А JOBS.UA вам в цьому допоможе. Тому залишайте невдачі за спиною й не ототожнюйте їх зі своєю самооцінкою!

Відмова – це півбіди. Набагато важче очікування. Воно породжує відчуття невизначеності, а це дається важко. Коли ми чогось очікуємо, ми як би перебуваємо в підвішеному стані. Минають дні, тижні, години, хвилини, коли ми не знаємо, що буде в результаті. Очікування викликає стрес, занепокоєння. Якщо невизначеність затягується надовго, ми починаємо розуміти, що в цьому випадку будь-яка відповідь принесе полегшення, включаючи відмову. Коли, нарешті, очікування закінчується і настає визначеність, нехай навіть негативна, це дає поштовх енергії і дозволяє рухатися далі.

Пам'ятайте, відмова – це те, через що проходять всі без винятку. Навіть найкращі фахівці пережили свої відмови. До речі, після цього деякі з них надягають на себе маску невразливості, якусь броню, панцир. Але це не найкращий вихід, адже від себе не сховаєшся.

Відмови, невдачі закладені природою. Згадаймо, скільки доводиться бігати вовку, тигру, лисиці, щоб отримати здобич. Ми теж належимо до світу природи, тому на шляху до бажаного результату нам доводиться зробити багато кроків.

Отже, знову і знову рухайтеся далі. Пам'ятайте про свою мету, думайте про те, що ви хочете отримати. Тоді нові шанси самі почнуть з'являтися у вас перед очима.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх