RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Ваше здоровье
  5. Як спорт сприяє кар'єрі

Як спорт сприяє кар'єрі

21.12.2023 1439Автор: Лоліта Платошкіна
Як спорт сприяє кар'єрі

Як спорт сприяє кар'єрі

21.12.2023     1439Автор: 

Займатися спортом корисно не тільки для тіла, психічного здоров’я, а ще і для кар’єрного успіху. Дивовижно, але спорт має вплив навіть на професійний аспект нашого життя, адже розвиває ті якості характеру, що знадобляються в рутинній повсякденній роботі та збільшують нашу витривалість. Згадайте велику кількість бізнесменів, які попри свою зайнятість знаходять час для заняття спортом. Дослідження вчених підтверджують той факт, що спортивні люди менше хворіють і краще зосереджуються на робочих завданнях. Спостереження роботодавців також збігаються із цим твердженням, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в нашій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам замість відпочинку на дивані.

Як спорт впливає на наш успіх у кар’єрі

Не даремно великі корпорації витрачають власні кошти на організацію та проведення спортивних тімбілдінгів, де перемога кожного гравця і всієї команди досягається тільки завдяки спільній роботі. Тому заняття спортом стають наразі модними, адже їхній сприятливий вплив на загальний стан здоров'я оцінила більшість. Сьогодні є безліч зручних для занять спортивних програм, де можна займатися як під наглядом кваліфікованого тренера в спортзалі, так і робити це самому вдома. Тож розглянемо, що отримає ще кожний, хто обирає для себе щоденні заняття спортом.

Покращується фігура, а з нею самовпевненість

Не секрет, що заняття спортом покращують фігуру тих, хто регулярно виконує фізичні вправи. Такі люди виглядають красиво і струнко, що надає їм впевненість у собі, а така категорія людей простіше знаходить спільну мову з підлеглими, колегами й партнерами.

Збільшується енергія

Більшість людей, хто починає займатися спортом, згодом помічає, як із часом посилюється усвідомлення власної сили та здатності досягти більше цілей. Немовби звідкілясь береться енергія, якої раніше не було. Але постійні заняття спортом допомагають накопичувати та підтримувати енергію в клітинах. Вона не тільки активно витрачатиметься, а й не менш активно вироблятиметься. Якщо бажаєте під час фізичних навантажень отримати більше енергії, робіть акцент на кардіо навантаженнях, адже вони найшвидший та найпростіший спосіб отримати енергію.

Контроль емоцій

Багато відбувається і на біохімічному рівні. Під час занять спортом в організмі виділяються певні молекули: ендорфіни, нейротрофіни, які можуть покращувати наш емоційний стан та настрій. Також треба зазначити, що заняття спортом впливає позитивно й на нашу імунну систему, що також своєю чергою покращує настрій.

Цілеспрямованість та самодисципліна

Спорт привчає людину зосереджуватися на конкретній меті та впевнено йти до поставлених цілей. Спорт тренує витривалість, яка потрібна не лише під час воркаутів, а й у кар’єрі. Люди, яким доводиться виконувати тренування з тренерами, найчастіше доводять справу до кінця, знаходять мотивацію, не бояться перешкод і точно знають, як подолати власну прокрастинацію.

Відчуття радості й щастя

Негатив, який наростає, часто просто накопичується, і її причина - стресові ситуації на роботі в повсякденні. Фізична активність дозволяє продукувати білок, що розщеплює кінуренін, який виробляється при стресових ситуаціях. Чим більше в житті спорту - тим менше стресу й негативних емоцій. Тому коли в організмі вистачає ендорфінів, то ви відчуваєте себе задоволеним життям, у вас підвищується самооцінка та зникають переживання.

Покращення концентрації та критичного мислення

Підвищення продуктивності на роботі, прискорення мозкової активності. Наприклад, під час фізичних вправ мозок перемикається з вирішення робочих завдань на відпочинок, а освоєння нового різновиду спорту покращує когнітивні вміння. Ученими проведено багато досліджень щодо впливу пішої ходи на оптимізацію критичного та аналітичного мислення. Чим частіше людина обирає пішу ходу та прогулянки, тим швидше вона засвоює нову інформацію та вміє розсудливо приймати важливі рішення. До всього спорт здатен покращувати та збільшувати обсяги пам'яті. Також він активує зони мозку, що відповідають за комунікацію та орієнтацію в навколишньому середовищі. Крім того, тренування надають заспокійливий ефект і дозволяють розсудливо розв’язувати проблеми й термінові завдання.

спорт на роботі

Орієнтація на досягнення цілей

Якщо ви серйозно займаєтеся спортом, то кінцевий результат для вас дуже важливий. Ви орієнтовані на досягнення цього результату. Із часом це уміння можна застосовувати й у будь-якій іншій сфері свого життя, наприклад професійній, де так важливо досягати нові висоти.

Покращується командна робота

Не залежно від того, займаєтесь ви з тренером чи займаєтесь разом із командою, ви взаємодієте з іншими. Усе доволі просто, для того, щоб здобути бажану перемогу потрібно тісно співпрацювати з кожним членом команди, виконувати добре свою частину праці, адже саме від цього залежить спільний результат. До того ж часто це потребує підтримки членів команди, який може із чимось не справлятися чи не встигати за вами. Під час командних спортивних ігор розвивають необхідні навички в роботі: довіра, розуміння, компроміс, підтримка та інші.

Поради для тих, хто планує почати займатися спортом

  1. Пам’ятайте, що в спорті головне регулярність. Зробіть спорт своїм хобі чи звичкою і вам не буде потрібно силувати себе для цього.
  2. Оберіть для себе найкращі години для заняття спортом. Якщо ви знаєте, що ви “сова” і зранку вам важко вставати та і взагалі функціонувати, краще перенесіть тренування на обід чи вечір, коли займатися буде приємно.
  3. Якщо ви розумієте, що сьогодні ви не в змозі виконувати важкі фізичні навантаження, спростіть тренування до кардіо вправ чи виконайте хатха-йогу, що точно піде на користь вашому тілу, духу та настрою.
  4. Не забувайте про здорову їжу, наповнену вітамінами, що в комплексі зі спортом буде мати найкращий ефект на мозок та тіло.

Обирайте спорт у своєму житті не тільки для того, щоб ставати красивішими та кращими фізично, а і для формування сильних якостей таких як: сила волі, витримка, цілеспрямованість, орієнтація на результат, які допоможуть вам не тільки розвинути власну витривалість, а й досягти професійних висот. На роботі можуть виникати різні стресові ситуації, а заняття спортом закаляє ваше сприйняття, допомагає їх оминати або протистояти без погіршення емоційного стану.

Читайте также


↑ Наверх