RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ищем вакансии
  5. Як знайти роботу за допомогою Linkedin

Як знайти роботу за допомогою Linkedin

19.01.2020 530
Як знайти роботу за допомогою Linkedin

Як знайти роботу за допомогою Linkedin

19.01.2020     530

Як знайти гідну роботу на LinkedIn: прості та ефективні правила

LinkedIn – це найбільша у світі соціальна мережа для пошуку та встановлення ділових контактів. Сайт допомагає дізнаватись про новини колег чи індустрії загалом, а також збирати в одному місці інформацію про свій кар’єрний шлях і професійні досягнення. Тут можна знайти людей у потрібній сфері, зв’язатися з представниками певної корпорації та переглянути список вакансій в обраній галузі. Профіль на ресурсі може стати вашим портфоліо і доповненням до резюме.

Детальніше про мережу

Фактичне існування компанія почала навесні 2003 року. Згідно з її даними, сьогодні користувачами сайту є більш ніж 562 млн людей по цілому світу. Половина з них – американці, велика квота припадає на європейців, решта – індуси та інші народи. Всього мережа зібрала представників 200 країн. Вона кардинально відрізняється від інших ресурсів, таких як «ВКонтакті», «Фейсбук» або «Твіттер». Тут не знайдеш розважальних відео, музики та ін.

Мінімальний набір функцій знаходиться у вільному доступі для всіх користувачів. Глибший пошук платний. Проте людині, яка шукає роботу, достатньо тих можливостей, які пропонує компанія безкоштовно. Мережа корисна для різних груп людей і компаній. Серед них:

  • роботодавці;
  • приватні організації і великі корпорації;
  • працівники різних сфер;
  • студенти і потенційні робітники.

LinkedIn є вдалим поєднанням соціального контакту й біржі праці. Тут можуть задовольнити свої інтереси ті, хто пропонує роботу, і її шукачі. Кожна зі сторін відкрито реєструється на сайті і може оцінити переваги та недоліки одна одної. Потенційні роботодавці часто просять посилання на профіль до цієї мережі або шукають його самостійно. Грамотне користування сайтом допоможе знайти гідну роботу. Для оперативного доступу LinkedIn запустила мобільні додатки для iPhone, iPad, Android, BlackBerry та Windows.

Створюємо профіль

Почати варто з наповнення профайлу. В ньому треба подати всю інформацію про себе, свої професійні навички та вміння. Сторінка сайту має чітку структуру, тому сама вкаже, якої інформації не вистачає. Важливі елементи профілю:

  1. Особиста фотографія. Згідно зі статистикою, частіше переглядаються профайли, в яких опубліковане фото. Воно повинно бути гарної якості та виконано в діловому стилі. В загальній стрічці фотографія зменшиться, тому навіть в такому вигляді воно має бути чітким та передавати деталі обличчя.
  2. Ім’я – вписується без сторонніх розділових знаків.
  3. Спеціалізація – наступне поле після імені. На нього в першу чергу звертає увагу потенційний роботодавець. Тут можна вказати інформацію про те, що ви знаходитесь в пошуку і відкриті до нових пропозицій. Цю стрічку буде видно ще до того, як повністю відкриють профіль.
  4. Інші поля – освіта, контактна інформація, досвід роботи та ін.

Варто максимально наповнити портфоліо. Можна наочно показати свою професійність: викласти приклади статей, подати інформацію про досягнення, пройдені курси, отримані сертифікати, проекти, результати тестів. Чим більше інформації про вас отримає потенційний роботодавець, тим краще. Її варто наситити ключовими словами, які відповідають вказаній спеціальності. Саме по них представники компаній шукають кандидатів. Якщо немає навичок правильного розміщення «ключів», можна проаналізувати профілі інших спеціалістів вашої сфери.

Варто створити мультимедійний профіль. Він буде виділятися, якщо до нього додати презентації, фотографії, відео, посилання, PDF-файли тощо. Особливу увагу необхідно приділити заповненню Summary. Це ваша коротка характеристика як професіонала. Вона розміщена на початку профілю і відразу впадає в очі. Інформація, подана в ній, повинна привертати увагу. Профайл LinkedIn необхідно створювати двома мовами, адже англійські слова в пошуку вводяться частіше.

Linkedin

Контакти та пошук вакансій

Користувач мережі не зможе надсилати повідомлення тим, кого немає у списку його контактів. Спочатку необхідно додати чи знайти не менше 50 друзів. Для цього можна скористатися такими способами:

  • імпортом з адресних книг;
  • ручним пошуком людей за допомогою фільтрів;
  • вибрати із запропонованих сервісом контактів на основі вже наявної мережі;
  • через пошук за допомогою ключових слів, наприклад, за назвою посади.

Варто зазначити, що кожен переглянутий профіль фіксується в історії користувача. На електронну пошту приходять сповіщення про те, хто і коли цікавився інформацією про вас. Це хороший спосіб контролювати свою популярність у мережі.

Опцією пошуку вакансій можна скористатись, не маючи остаточно заповненого профілю. Зайшовши в меню, необхідно обрати розширені функції та почати пошук – від пропозицій до компаній. LinkedIn – розумний ресурс, тому шукачеві розсилають вакансії, котрі можуть конкретно його зацікавити. Вони формуються на основі інформації, поданої у профілі.

Інші можливості мережі

Багато компаній, особливо міжнародні, ведуть корпоративну сторінку на сайті. Тут вони публікують важливі новини та вакансії. Підписавшись на різні сторінки, ви можете відстежувати ключових гравців індустрії. Новини компаній з'являтимуться у вас у стрічці. Нерідко про пошук спеціалістів повідомляють звичайним постом, тому необхідно уважно стежити за своєю стрічкою.

В мережі користувачі можуть бути об’єднані у групи по інтересах чи за належністю до якоїсь компанії. Наприклад, блогери, користувачі певного сайту або працівники модної індустрії. Інколи по тематиці груп, які відображаються в профілі, можна зробити висновок про інтереси і сферу захоплень конкретної людини. В LinkedIn є можливість спостерігати за діяльністю кращих, на ваш погляд, працівників якоїсь компанії. Це хороший спосіб повчитись у професіоналів.

Як з максимальною користю використовувати мережу

Щоб добитись успіху, варто проявляти активність на сайті. Для цього необхідно слідувати таким рекомендаціям:

  1. Регулярно публікувати оновлення. Це можуть бути корисні посилання на інші ресурси, ваш сайт чи роботи. Матеріал повинен чітко відповідати темі, тому що LinkedIn – це сайт для професіоналів. Не варто його засмічувати непотрібною інформацією.
  2. Брати участь у дискусіях. Будь-яка стаття або оновлення статусу передбачає можливість коментування. Це хороший привід обговорити свіжу новину з колегами, продемонструвати свою обізнаність у питанні, бути в курсі новин галузі або завести нові знайомства.
  3. Своєчасно повідомляти про зміни у кар’єрі. Після звільнення чи завершення проекту вам відразу можуть надіслати пропозицію. Сайтом активно користуються рекрутери, для яких події у вашому професійному житті можуть мати інформаційну цінність.
  4. Давати рекомендації та просити їх від інших. Потенційні роботодавці звертають увагу на такі деталі, адже вони є підтвердженням сильних сторін кандидата.
  5. Бути завжди на зв’язку. Не можна ігнорувати особисті повідомлення. Ініціювати спілкування можна і самому.

Не варто зловживати великою кількістю груп і контактів. Вас можуть навіть заблокувати через надмірні розсилки.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх